En 35-årig psykolog från Luleå, en 17-årig extremidrottare från Gällivare, en 19-årig ryttarinna från Kalix. Där har ni några av länets smartaste personer. Åtminstone om man får tro resultaten från det senaste högskoleprovet i länet, det som arrangerades hösten 2014.
Men endast en person fick full pott, 2.0 poäng. Rasmus Hector, 33, från Luleå.
– Jag har pluggat till läkare i Stockholm. Men min sambo läser i Umeå och gör sina kliniska terminer på Sunderby sjukhus. För mig var det helt enkelt lättare att söka om från starten här uppe. Och då behövde jag göra provet för att komma in, säger han.
Så Rasmus Hector gjorde som förra gången han sökte in på läkarlinjen. Han gick och skrev full pott på högskoleprovet. Igen.
På lördag sätter sig 1 524 norrbottningar ner för att skriva högskoleprovet. Och faktum är att Norrbotten är det enda länet i landet där allt fler vill skriva provet. I övriga landet minskar antalet. Medelpoängen för norrbottningarna i höstens prov landade på 0,89 poäng, vilket är något under medelvärdet i landet som ligget på 0,90 poäng.
Rasmus Hector skrev redan på gymnasiet 1,8 på provet, men han har finslipat formen sen dess. Hans bästa tips är förberedelserna med gamla prov.
– Alla kan bli bättre genom att gå igenom gamla prov. Dels för att bara se hur det är uppbyggt, framför allt om man inte gjort det tidigare, säger han.
– Och speciellt matte-delen handlar om att göra gamla prov, mest så man kommer in i det. Med övning blir man verkligen bättre.
Samtidigt menar han att ORD-delen kan vara svårare att öva sig till.
– Där märker jag själv med hur jag skrev provet på gymnasiet. Man blir egentligen bättre där genom att läsa tidningar och överhuvudtaget läsa mycket, säger Rasmus Hector.
Hur förbereder du dig inför en heldag med högskoleprovet?
– Jag har nog inte förberett mig så mycket. Det handlar med om att ta med sig något att äta, typ en chokladkaka eller liknande. Det är en lång dag och man blir trött. Därför är det extra bra att ha gått igenom prov tidigare. Kanske ska man i alla fall ha gjort en del på tid, för att se om man klarar av detö
Har du använt provet för att söka än?
– Min sambo är gravid, så nu handlar allting om andra saker. Så jag får se. Men jag har det nu och det är skönt. Med det resultatet vet man att man kommer in.
Totalt är 84 418 personer i hela landet anmälda till vårens högskoleprov.