Namn: Solveig Dysholm
Ålder: 70
Gör: Pensionär.
Hur ofta äter du surströmming? Fem gånger per år.
Första gången du åt?: Då jag var tio år gammal hos Sandlunds på Sandön. Jag vågade inte säga att jag inte tycker om surströmming.
Viktigaste tillbehöret: Potatis, tunnbröd, smör och lök.
Dricker helst till: Öl.
Namn: Elisabeth Selberg
Ålder: 57
Gör: Familjebehandlare vid socialförvaltningens öppenvård.
Hur ofta äter du surströmming? 3-5 gånger per år.
Första gången du åt? I yngre tonåren. Har älskat doften sedan jag var liten.
Viktigaste tillbehöret: Rödlök, gräddfil, potatis, hårt tunnbröd.
Dricker helst till: Vatten eller ljust öl.
Namn: Martin Brännmark
Ålder: 36
Gör: Personlig assistent.
Hur ofta äter du surströmming? Så ofta som möjligt. 4-6 gånger per år beroende på väder och sällskap.
Första gången du åt? 4-årsåldern. Så länge jag kan minnas.
Viktigaste tillbehöret: Potatis, tunnbröd. Vill tipsa om att äta med gräslök.
Dricker helst till: Sockerdricka eller mineralvatten.
Namn: Maria Eriksson
Ålder: 36
Gör: Utbildningsledare, Yrkeshögskolan i Luleå.
Hur ofta äter du surströmming? Tackar aldrig nej om jag blir bjuden. Gärna 1 gång per månad.
Första gången du åt? Kvartersfest på 80-talet med föräldrarna.
Viktigaste tillbehöret: Sällskapet! Och cremé fraiche.
Dricker helst till: Falcon bayerskt 3.5.
Namn: Peter Sundgren
Ålder: 63
Gör: It-chef, Kalix tele 24.
Hur ofta äter du surströmming? 2.3 gånger per år.
Första gången du åt? 16 år gammal.
Viktigaste tillbehöret: Potatis, tunnbröd, smör.
Dricker helst till: Öl.
Namn: Staffan Landström
Ålder: 54
Gör: Delprojektledare, Arbetsförmedlingen.
Hur ofta äter du surströmming? 6-8 gånger per år.
Första gången du åt? 10-12-årsåldern
Viktigaste tillbehöret: Mandelpotatis, lök, hårt tunnbröd och smör.
Dricker helst till: En iskall öl.