I Studio 31:s lokaler var både stämningen och underhållningen på topp. Förra årets vinnare spelade gitarr och sjöng, och grundaren Helena Jönsson berättade om Magmas historia.
Magma är ett nätverk för kvinnor som är verksamma inom kultur, jämställdhet, integration och företagande. Det startades i Öresundsregionen 2002 av Helena Jönsson och firade alltså förra året tio år.
- Det har dundrat in röster i år, säger hon. Det är jätteroligt att se.
"Händer mycket i nätverket"
Magma anordnar även allt ifrån utställningar och brännbollskvällar till nätverksmingel och föreläsningar.
- Våra medlemmar är med av många olika anledningar, säger hon. Inspiration, affärskontakter, man kanske vill ha hjälp att genomföra ett projekt eller någon att starta företag tillsammans med, och en del vill helt enkelt ha nya vänner.
Förutom tävlingen om vem som skulle bli Årets Magmakvinna, fick man även rösta på vilket konstverk som skulle bli priset.
Årets Magmapris, som alltså Årets Magmakvinna fick motta, blev akrylmålningen Örongodis av Monika Strand.
Märkbart tagen
Greta Wimander driver Go Business som är en mötesplats för nya kulturföretagare på Acusticum i Piteå. Av tolv nominerade kvinnor som gjort bra saker för länet inom sitt område har allmänheten röstat fram henne till Årets Magmakvinna.
Hon är märkbart tagen av utmärkelsen, och spekulerar i varför hon tror att just hon vann.
- Jag har jobbat med min passion, säger hon om sitt arbete. Jag är humanist, jag fokuserar på människan.
Greta Wimander berättar att sedan hon startade företagsbyn 2008 har 74 företag startat. Och hela 69 av dem finns idag i någon form. Resten jobbar idag inom branschen på andra sätt.
Hon har även en idé istället för att en Magmagrupp startas även i Piteå.
- Kanske kan man starta en sponsrad buss som åker mellan städerna istället för att vi ska isolera oss i Piteå? Piteå för sig och Luleå för sig blir ju så tråkigt, vi behöver gå ihop, vi är ju norrbottningar!