Här är årets kulturstipendiater i Luleå

En författare, en dokumentärfilmare och en eldsjäl.Där har ni Luleå kommuns kulturstipendiater 2015.

en vinnare. Margit Schiött är en av tre stipendiater.

en vinnare. Margit Schiött är en av tre stipendiater.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2015-04-21 18:29

Under tisdagen sammanträdde kulturnämnden i Luleå kommun På dagordningen fanns bland annat punkten att utse årets kulturstipendiater i kommunen.

Och här de tre vinnarna, som får 15 000 kronor vardera.

Dokumentärfilmaren och animatören Mitra Sohrabian.

"Med ett stort hjärta och teknisk skicklighet skildrar hon med lyhördhet livsöden på ett sätt som berör oss alla. I dokumentärfilmens form målar hon skickligt både vardagen och känslorna hos de människor som skildras", lyder motiveringen.

Författaren SakinaNtibanyitesha

"Med stor berättarglädje och kraft delar SakinaNtibanyitesha med sig av sin hjärtskärande uppväxt och liv i Burundi, Rwanda och Kongo. Sakina har i sina självbiografiska romaner Ormbarn och Farligare än djur samt debutromanen Krig i paradiset gett läsaren insyn i ett liv i skuggan av etniska konflikter och krig.", är en del av motiveringen.

Eldsjälen Margit Schiött

"Med en stark personlighet och brinnande tro på kulturens kraft har Margit Schiött under sin livslånga gärning arbetat med skapande i alla dess uttryck. Såväl inom musikens som teaterns och konstens områden har hon med hög konstnärlig kvalitet och sin alldeles egna pedagogik öppnat många dörrar för unga människors eget skapande", motiverar nämnden sitt beslut..

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om