Hantverksmässan går av stapeln för sista gången

Årets upplaga av höst - och hantverksmässan i Arcus är den sista som anordnas. Mässan var som vanligt välbesökt och bjöd på alltifrån radiostyrda bilar till peruanska kläder.

Radiostyrt. Mari Norman och Fredrik Persson med barnen Ebba och Joel ville testa flygsimulatorn som modellflygklubben Jupiter hade med sig till Hantverksmässan.

Radiostyrt. Mari Norman och Fredrik Persson med barnen Ebba och Joel ville testa flygsimulatorn som modellflygklubben Jupiter hade med sig till Hantverksmässan.

Foto: Pär Bäckström

Luleå2014-11-01 17:35

Mässan, som hålls för 27:e gången i ordningen, är det sista arrangemanget i Luleå Expos regi som beslutat att lägga ned verksamheten. Michaela Mau har länge varit en trogen besökare av mässan och fyndade dagen till ära både ostar och garn.

– Jag har köpt fetaost och getost och garn, jag har tänkt sticka några julklappar. Jag stannade även till vid Sunderby folkhögskolas monter där de pratade om akrylmålning, jag fick jättebra tips från pedagogerna som var där, säger Michaela Mau.

För familjen Persson-Norman, med barnen Ebba och Joel i spetsen, var det de radiostyrda bilarna och modellflygplanen som fångade uppmärksamheten. Flygsimulatorn som modellflygklubben Jupiter satt upp var extra intressant.

– Det är de radiostyrda grejerna som drar, vi har bilar hemma, säger Fredrik Persson.

Tidernas sista hantverksmässa bjöd även på sydamerikanska influenser. John VilcapomaInoja från Peru sålde tröjor och traditionella peruanska kläder av alpacka ull.

– En del mönster är Norge inspirerade och andra är typiska peruanska mönster. I Norge är de väldigt populära men de börjar även bli det här, säger John VilcapomaInoja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om