– Det känns fruktansvärt roligt. Jag gillar utmaningar. Och att få göra något som man själv är väldigt intresserad av är inte heller så dumt.
När startade du företaget?– Jag har registrerat det nu, men drog igång på allvar efter sommaren 2016 egentligen. Jag promenerade bara till ett bageri i stan med mina recept och frågade om de kunde tillverka produkterna åt mig – och det kunde dom.
Vilka produkter säljer du?– Fröknäcke och två olika sorters müsli.
Var kan man köpa dem?– I dag har jag 13 återförsäljare i länet, bland annat Icabutiker i Luleå och Boden.
Hur ser efterfrågan ut?– Det går sakta framåt. Dels köper personer som äter lchf eller paleo produkterna, men samtidigt är många intresserade av kost utan tillsatt socker och gluten, även om man inte äter lågkolhydratkost. Det finns definitivt ett intresse som hela tiden ökar.
Vad har du för mål med företaget?– Jag vill utöka. Målet är att produkterna ska finnas i fler butiker i Norrbotten och så småningom även i södra Sverige.
Du jobbar heltid med IT också, hur hinner du med att driva företag?– Det blir tidiga mornar för att åka till butiker med leverans och försöka sälja in produkterna. Och så jobbar jag kvällstid med bokföring och sådana bitar. Tidsbrist är ett problem, hade jag haft mer tid hade jag gasat ytterligare. Men det löser sig alltid.