Den 3 maj är den internationella dagen för pressfrihet. I samband med detta publicerar organisationen Reportrar utan gränser en lista där pressfriheten i olika länder rangordnas. Norge, Sverige och Finland toppar listan. Sämst är pressfriheten i Nordkorea och någonstans i mitten ligger Armenien där Mher Sahakyan arbetade som journalist.
Mher Sahakyan berättar att han eller hans kollegor varje år brukade intervjua journalister och andra medborgare i Armenien om hur de såg på pressfrihet och yttrandefrihet.
– Det blev negativa svar varje år. Utvecklingen gick åt fel håll, säger han.
Efter att han publicerat kritiska artiklar om regimen ledde det till hot och trakasserier. 2010 flydde han och familjen till Sverige där de hamnade i Råneå. Efter lång kamp kom nyligen beskedet att de får stanna i Sverige permanent.
Just nu jobbar han intensivt med att lära sig svenska, för att se om det är möjligt att fortsätta journalistbanan.
– Jag har inte bestämt något än, men jag vill jobba och vara till nytta. Det låter kanske konstigt, men jag blev kär i det svenska samhället. Jag drömde så mycket om ett sådant samhälle, jag fann det här och jag vill förtjäna att tillhöra det.
Pressfriheten är under attack på många håll. Turbulensen kring Donald Trump och "fake news" har inte undgått honom.
– Det är inte bra i USA, även om det är bättre än i Armenien och de forna Sovjetländerna. Men Sverige är unikt när det gäller pressfrihet, säger han.