Han tog priset - och kan vinna riksfinalen

Tobias Lindfors, verkställande direktör i Studentconsulting, utsågs på tisdagen till Årets företagare i Norrbotten.På tio år ökade företaget sin omsättning från 2,3 till 600 miljoner kronor - och Tobias Lindfors siktar ännu högre.- Inom två år ska vi omsätta två miljarder, säger han.

Bo Wallsten, ordförande i Företagarnas lokalförening i Töre, fick ta emot 10 000 kronor när föreningen utsågs till Årets förening i Norrbotten.

Bo Wallsten, ordförande i Företagarnas lokalförening i Töre, fick ta emot 10 000 kronor när föreningen utsågs till Årets förening i Norrbotten.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2010-10-27 06:00
Framgångssagan för Luleåföretaget Studentconsulting (se faktaruta) fortsätter. Studentconsulting har under flera år varit ett av Sveriges snabbast växande företag och utsågs till det bästa bemanningsföretaget av Svenskt kvalitetsindex i år. Företaget har fått många utmärkelser genom åren. På tisdagen kom den senaste i raden när Studentconsultings verkställande direktör, Tobias Lindfors, fick ta emot utmärkelsen Årets företagare i Norrbotten av Företagarnas regionorganisation.
Storfavorit
Enligt Företagarnas chef i Norrbotten, Kjell Hjelm, är Lindfors och hans företag också storfavorit till att hem titeln Årets företagare vid riksfinalen på Münchenbryggeriet i Stockholm den 12 november.
Blott 32-årige Tobias Lindfors sa att han var både rörd och stolt över priset, speciellt över att han får det i Luleå där företaget har sitt säte och där han och hans kamrater drog i gång i blygsam skala i en studentkorridor.
- Vi fick så bra stöttning här i början, sa han och framhöll företagets "fantastiskt duktiga" medarbetare som delaktiga i framgångarna.
- Vi brinner alla för att ordna jobb till ungdomar.
Men Studentconsulting figurerar inte bara i positiva sammanhang.
I blåsväder
I somras var Studentconsulting i blåsväder sedan en förman via massmejl hotat inhyrd personal vid Coops lager i Bro med sparken om de inte arbetade hårdare än den fasta anställda personalen. Efter det inträffade ifrågasatte fackföreningen Handels Studentconsultings auktorisation. Från företagsledningens sida hävdade man att förmannen hade agerat helt utan stöd från överordnade.
Nyligen stämdes Studentconsulting av konkurrenten Poolia i marknadsdomstolen. Anledningen är annonser där Studentconsulting utgav sig för att vara Sveriges bästa bemanningsföretag, enligt en undersökning som visade att företaget hade flest nöjda kunder. Poolia ifrågasatte undersökningen och Studentconsulting har ändrat formuleringen, enligt Tobias Lindfors för att undvika att hamna i en "onödig diskussion".
Årets lokalförening
På tisdagen utsåg Företagarna i Norrbotten också Årets lokalförening. Det blev föreningen i Töre som förärades den utmärkelsen för att de "med konstruktivt arbete väckt liv i en gammal företagsbygd. Eldsjälar skapar genom ett gott samarbete goda förutsättningar för att starta, driva och utveckla företag."
Fakta Studentconsulting
➤ Studentconsulting är ett auktoriserat bemanningsföretag specialiserat på att hyra ut studenter och akademiker på timtid till företag. Studentconsulting hyr ut över 7 000 konsulter på del- och heltid inom ekonomi, kundservice, administration, IT, försäljning, logistik och produktion. Studentconsulting är verksamt i Sverige, Norge och Danmark med 28 kontor i Sverige.
➤ Det hela startade i blygsam omfattning 1997 av tre studiekamrater vid Luleå tekniska universitet: Tobias Lindfors, Niklas Jansson och Benny Grahn. 1999 ombildades bemanningsföretaget Studentconsulting till aktiebolag. Nu har Studentconsulting ramavtal med stora kunder som till exempel Posten.
➤ Studentconsulting har ökat sin omsättning med 108 procent per år under de senaste åtta åren och vunnit Dagens Industris Gasell-pris för bästa tillväxt sammanlagt fyra gånger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om