Han saknar måltiderna på restaurang Lagunen

När öppnas restaurang Lagunen igen?Det undrar Sigge Jonsson, 82, Luleå, som saknar måltiderna och det trevliga umgänget i "pensionärsrestaurangen".- Den stängdes för vattenskada för drygt två år sedan. Har det inte torkat än tro? frågar han sig.

Sigge Jonsson står vid disken i restaurang Lagunen och väntar på mat. "När öppnar de?", frågar han. FOTO: Kurt Engström

Sigge Jonsson står vid disken i restaurang Lagunen och väntar på mat. "När öppnar de?", frågar han. FOTO: Kurt Engström

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2009-01-13 06:00
Restaurang Lagunen är en del av äldreboendet Fyren i Luleå. Men den har stått öde sedan i mitten på december 2006 då den stängdes med hänvisning till en vattenskada i köket.
Mängder av äldre
Till Lagunen brukade det komma mängder av äldre för mat och för socialt umgänge. En av dem var Sigge Jonsson och nu undrar han när restaurangen öppnas igen.
- Olika tider för öppning har florerat, men ingenting händer. Det senaste är en öppning "efter nyår" och nu är vi ju där, säger han.
Ensam hemma

Han har sällskap av Börje Westermark som berättar att han gick och åt på Lagunen så gott som dagligen i över 13 år.
Sigge Jonsson började gå ut och äta några dagar i veckan sedan hans fru dog år 2000. Nu sitter han ensam hemma och äter rätter som han knåpat ihop själv.
- I går gjorde jag pytt i panna på rester. I dag ska jag äta resterna av det, säger han och ställer sitt hopp till en snar öppning av restaurang Lagunen.

SVAR DIREKT:

Eva Bergström, ordförande i socialnämnden, Luleå kommun:


Vad har du att säga till Sigge Jonsson?

– Några tjänstemän har fått i uppdrag att utreda frågan och se vad vi har resurser att göra. Vi har möte om en vecka. Efter det kan jag ge besked om vilken verksamhet det ska bli där borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om