Han kommer leda årets gala

Konferencier för årets Luleå Business Awards är företagaren och fotbollsprofilen Jonas Eriksson. "Det ska bli otroligt roligt", säger han.

"Vi är oerhört glada att kunna presentera Jonas Eriksson som konferencier. Han har bra koll på sin hemstad och starka kopplingar till näringslivet", säger Ann-Sofie Lund, försäljningschef för Norr Media.

"Vi är oerhört glada att kunna presentera Jonas Eriksson som konferencier. Han har bra koll på sin hemstad och starka kopplingar till näringslivet", säger Ann-Sofie Lund, försäljningschef för Norr Media.

Foto: Petra Älvstrand

Luleå2022-04-25 09:00

– Vi är oerhört glada att kunna presentera Jonas Eriksson som konferencier. Han har bra koll på sin hemstad och starka kopplingar till näringslivet. Att han är engagerad i innovationsarbete som är en viktig komponent inom näringslivet i dag är också en styrka med tanke på utvecklingen i vår region, säger Ann-Sofie Lund, försäljningschef för Norr Media.

Jonas Eriksson är född i Luleå och flyttade söderut när han var 19 år. Planen var att studera och flytta tillbaka till Luleå, men det blev inte av. Däremot blev det mycket annat. Han har varit fotbollsdomare i VM, EM och Champions League samt byggt bolag från grunden och investerat i olika företag. Under hösten var han med i SVT: program "Draknästet". Och nu är han konferencier på Luleå Business Awards.

– Det ska bli otroligt roligt. Jag älskar företagande, entreprenörskap och så älskar jag Luleå. Jag tycker att det är en fantastisk stad på många sätt med det utbud som finns och det näringsliv som växer. Det händer så otroligt mycket. Det är roligt att se den utvecklingen, säger Jonas Eriksson.

Han ser fram emot galan.

– Det är viktigt med de här tillfällena när man får hylla företagare, lyfta goda exempel och peka på framgångssagor och människor som gjort saker utöver det vanliga. Det är fantastiskt roligt och inspirerande.

Vilken betydelse har det nya innovationspriset?

– Det är otroligt viktigt för företagande att hitta på nya sätt att göra affärer och tekniska och digitala innovationer. Mycket bygger på att ständigt uppfinna saker, titta in i framtiden och göra saker som ingen annan har gjort. Någonstans handlar det om att innovation måste premieras och det är roligt att man tittar på det i den här tävlingen.

Hur blir galans upplägg?

– Det är ett späckat schema med otroligt många företagare som ska få utmärkelser, men också artister och uppträdanden, överraskningar, och som när man firar framgångar blir det en riktigt härlig festkväll. Folk tar på sig den där fina kavajen eller klänningen som dammat i två års tid, säger Jonas Eriksson.

– Årets gala kommer ha lokalt tema som andas framtid på många sätt. Vi vill inte avslöja så mycket om innehållet, vi vill behålla vissa överraskningsmoment under kvällen för alla gäster, men jag tror ingen kommer bli besviken, tillägger Ann-Sofie Lund.

Jonas Eriksson är konferencier på Luleå Business Awards.
Jonas Eriksson är konferencier på Luleå Business Awards.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!