Han kan bli SSU:s nya ordförande

Luleåbon Gustav Uusihannu kan bli den som ska få SSU Norrbotten på fötter igen efter bidragsfusket.Han föreslås nämligen bli ny distriktsordförande.– Ja, jag har fått förfrågan, säger han.

Gustav Uusihannu kan bli ny ordförande för SSU Norrbotten.

Gustav Uusihannu kan bli ny ordförande för SSU Norrbotten.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2014-03-06 06:09

För drygt ett år sedan var han högaktuell som kommunalrådskandidat att ta över efter Karl Petersen i Luleå.

Nu seglar hans namn upp igen. Den här gången till uppdraget som SSU:s ordförande i Norrbotten efter Alexander Nilsson. Frågan om ordförandeskapet avgörs på SSU:s årsmöte i april.

Gustav Uusihannu säger att han kan tänka sig att ta sig an uppdraget.

"Låter intressant"

– Jag tycker det låter intressant, men jag har sagt att vi måste diskutera mer om vad det skulle innebära, hur mycket tid det tar och vad som förväntas av mig. Sedan vet jag inte om jag har något stöd överhuvudtaget, säger han.

Hur ser du på att gå in och ta över ledarskapet efter den omskakande SSU-skandalen?

– Det som har varit, har varit. Det ska såklart redas ut ordentligt och saker och ting ska göras rätt och riktigt från och med nu. Men alla partipolitiska ungdomsförbund är jätteviktiga, eftersom det får ungdomar att engagera sig politiskt. Det är ett bra och viktigt jobb för hela samhället, någon måste ta ansvar där och se till att unga människor hittar intresset för politik, säger Gustav Uusihannu.

Ingen bakgrund i SSU

Själv kom han in i det socialdemokratiska partiet "lite från sidan", varken genom facket eller SSU, och blev partimedlem så sent som 2012.

Men är ändå aktuell som ordförande. Hur känns det?

– Det är jättekul. Det visar någonstans att det finns ett förtroende för mig. Sedan är jag övertygad om att det är många som skulle kunna gå in och göra ett bra jobb, oavsett vilket så tror jag det blir bra, säger han.

Gustav Uusihannu är 27 år och arbetar som fritidsledare åt Luleå kommun. Han har länge varit aktiv i föreningslivet och har ett stort samhällsintresse.

Han är också den enda norrbottningen på socialdemokraternas lista till EU-valet.

NSD har försökt nå Alexander Nilsson för en kommentar, utan att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om