Gult kort för krogen - det fanns ingen ordningsvakt

Alkoholtillstånden på Luleåkrogarna Harrys och Mediterran hänger på en skör tråd. Detta efter bland annat ett rejält fylleslag.Nu vill kommunen dela ut en erinran och varning.

LULEÅ2012-05-31 15:05

Klockan var halv åtta på kvällen i slutet av maj när civilklädda poliser gjorde ett besök på restaurang Mediterran på Örnäset.

De möttes av ett flertal mycket berusade personer som skrek och ramlade i restaurangen. En äldre man, på väg ut från toaletten, gick rakt in i en av poliserna "och ursäktade sig med sluddrigt tal".

Ny varning
Men trots att restaurangen 2007 fick en varning för överservering, menar kommunen att Mediterran ska få en ny chans och endast tilldelas en ny varning. Detta på grund av att ägarna sagt att de ska bättra sig och att personalen ska utbildas i alkoholservering.

I början av maj klockan halv ett på natten gjorde polisen ett besök på krogen Harrys. Den kunde då konstatera att det inte fanns någon ordningsvakt på plats.

Enligt personalen hade man försökt få tag på en vakt utan att lyckas. Då trädde en vakt från ett privat vaktbolag fram och meddelade att han erbjudit sig arbeta, men att restaurangen inte sagt att det behövdes.

Ägaren förklarade att det inte var meningen att krogen skulle ha hållits öppen så länge

Kommunen anser att en erinran räcker för att få krogen att bättra sig i framtiden.

Ärendena kommer att behandlas i arbets- och personalutskottet på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om