Gruppboende får villaägare att frukta för barnens liv

36 villaägare på Lerbäcken går till högsta instans för att stoppa kommunens planerade gruppboende.- Vi är inte beredda att offra våra barn eller barnbarns liv för en felaktig planering, skriver de till regeringen.

Socialdemokratiske kommunrevisorn Lars Lassinantti går inte vidare till regeringen om gruppboendet på Lerbäcken. FOTO: Kurt Engström

Socialdemokratiske kommunrevisorn Lars Lassinantti går inte vidare till regeringen om gruppboendet på Lerbäcken. FOTO: Kurt Engström

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2010-05-25 06:00
Det är detaljplanen för gruppboendet som de 36 vill att regeringen ska upphäva. De skriver att de är rädda för den trafikökning på Riksdalervägen som gruppboendet kan leda till.
Enligt kommunen kommer gruppboendet att ha plats för sex funktionshindrade personer.
53 protesterade
Länsstyrelsen har tidigare avslagit villaägarnas överklagan. Då var det 53 villaägare som protesterade.
Länsstyrelsen kom fram till att trafikökningen "knappast skulle bli annat än begränsad".
Bland de 17 som nu valt att inte går vidare till regeringen finns Lars Lassinantti, socialdemokratisk kommunrevisor i Luleå.
- Vi var med på överklagan till länsstyrelsen, då vi tyckte infarten skulle ändras. Men man måste acceptera sådant där och nu tycker vi inte det spelar någon roll.
Så det blir ingen farlig trafikökning?
- Nej, det tror jag inte och därför skrev jag inte på. Den trafiken som tillkommer kan gatan svälja.
De 37 som för kampen vidare vill att Luleå kommun kommer med ett nytt planförslag där infarten till gruppboendet i stället går från Myntvägen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om