När företaget, som drivs av en 37-årig man från Luleå som är fullvärdig medlem i Hells Angels, försätts i konkurs uppgår skulderna till drygt 8,5 miljoner kronor. Det visar konkursbouppteckningen.
Det största enskilda kravet riktas från Skatteverket på totalt 1 530 414 kronor
Uppskattade tillgångar i företaget, där en fordran mot en kund på 500 000 kronor ingår, ligger vid tidpunkten konkursen på lite över 660 000 kronor.
Bristen i det så kallade boet är enligt konkursförvaltaren, advokat Hans Andersson, 7 857 116 kronor.
Under edgångssammanträdet i Luleå tingsrätt presenteras också ett stort antal obetalda fakturor från företaget. Nästan samtliga är utställda till en huvudentreprenör vid ett vindkraftprojekt i Viksjö utanför Härnösand.
Totalt kräver han 5 484 084 kronor i ett stort antal poster.
– Det är svårt att värdera hur mycket som kommer att inflyta. Det pågår en rad tvister kopplat till det projektet. Jag vet inte vad som är realistiskt att förvänta sig, säger Hans Andersson under det korta sammanträdet.
I det fallet kastades 37-åringens företag ut efter att kopplingen med Hells Angels blivit känt.
Advokaten uppger under förhandlingen att han gjort en uppskattning på att 500 000 kronor kan komma att ”flyta in” till företaget.
– Vi kommer att behöva ha konkursen öppen till dess att det är klarlagt hur processerna kopplade till vindkraftprojektet faller ut. Det är inte förrän då man kan värdera vad det kan tänka bli för pengar in till konkursboet, säger Hans Andersson.
Samtliga som varit anställda i 37-åringens företag omfattas av den statliga lönegarantin.
Till en 47-årig man, som dömdes för ett omtalat mord på en gangsterboss på puben Broder Tuck i Stockholm 9 juli 1998, har 93 846 kronor utbetalats.
Till en 44-årig man, dömd för att ha misshandlat och sedan skjutit ihjäl en man med fyra skott med sin ljuddämparförsedda pistol, utgick 93 219 kronor.
Två män från Luleå, båda med ett digert brottsregister, fick 62 007 kronor respektive 156 523 kronor från staten.
Totalt utgick 1 323 727 kronor fördelat på 15 personer som arbetat åt den fullvärdige Hells Angels-medlemmen.
Det bekräftar Hans Andersson.
– Vi har fattat alla de beslut som gäller lönegarantin, säger advokaten
Den 37-årige Hells Angels-medlemmen ställs för ett par veckor sedan inför rätta misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Brottsmisstankar som har sin grund i polisens insats förra våren då vapen och narkotika påträffas i utrymme med direkt koppling till hans företag.
Under förhandlingen uppger 37-åringen på telefon att han i dag är arbetslös och utan inkomster.
På fråga från rättens ordförande hur han i dag livnär sig, blir svaret:
– Jag lever på sparade pengar.
Det 37-åringen inte berättar för Luleå tingrätt är att han sedan våren 2020 driver ett nytt företag, ett så kallat holdingbolag.
En vecka efter förhandlingen kommer domen mot 37-åringen: Han döms för rattfylleri till 1500 kronor i dagsböter men frikänns från misstankarna om ringa narkotikabrott efter att 2,15 gram amfetamin påträffats i bilen.
Narkotika som hade placerats vid justeringsvredet till ratten.
Domstolen konstaterar i domen att det inte är ställt utom rimligt tvivel att narkotikan tillhörde honom, eller att han kände till att det fanns i bilen.