"Grossisternas fel"

Efter avslöjandet om matfusk hos flera pizzerior i Luleå kommer nu motreaktionen. Många pizzeriaägare menar att felleveranser är vanliga.- Ytterst är det en fråga mellan grossisten och detaljisten, säger miljöinspektör Åke Israelsson.

LULEÅ2010-11-17 06:00
Luleåborna har rätt till rätt parmaskinka. Det har miljökontoret slagit fast. Men flera pizzeriaägare menar att felleveranser från grossisten är vanliga, detta efter avslöjandet att innehållet på pizzorna inte alltid innehåller vad det utger sig för.
I samband med miljökontorets undersökning var inspektörerna också ute hos grossisterna för att reda ut begreppen.
- Många på pizzeriorna påpekade att även om man beställde Parmaskinka, så levererades billigare westfalisk skinka, säger Åke Israelsson.
- Och föreståndarna på grossisterna kunde inte utesluta att det förhöll sig så.
Konsumenterna ska inte drabbas
Trots detta så menar Åke Israelsson att det är viktigt att inte konsumenten drabbas.
- Detta är ju främst en fråga mellan detaljister och grossister, säger han.
Några fel smög sig in i gårdagens sammanställning om matfusket. I faktarutan finns de rätta siffrorna.
Fakta

Antalet företag som sålde pizza var 24, inte tidigare uppgivna 22.
➤ Fetaost 15 på menyn,
12 felaktiga beteckningar
➤ Oxfilé 23 på menyn,
0 felaktiga beteckningar
➤ Fläskfilé 21 på menyn,
0 felaktiga beteckningar.
➤ Renstek 9 på menyn,
4 felaktiga beteckningar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!