"Grossisternas fel"
Efter avslöjandet om matfusk hos flera pizzerior i Luleå kommer nu motreaktionen. Många pizzeriaägare menar att felleveranser är vanliga.- Ytterst är det en fråga mellan grossisten och detaljisten, säger miljöinspektör Åke Israelsson.
I samband med miljökontorets undersökning var inspektörerna också ute hos grossisterna för att reda ut begreppen.
- Många på pizzeriorna påpekade att även om man beställde Parmaskinka, så levererades billigare westfalisk skinka, säger Åke Israelsson.
- Och föreståndarna på grossisterna kunde inte utesluta att det förhöll sig så.
Konsumenterna ska inte drabbas
Trots detta så menar Åke Israelsson att det är viktigt att inte konsumenten drabbas.
- Detta är ju främst en fråga mellan detaljister och grossister, säger han.
Några fel smög sig in i gårdagens sammanställning om matfusket. I faktarutan finns de rätta siffrorna.
Fakta
Antalet företag som sålde pizza var 24, inte tidigare uppgivna 22.
➤ Fetaost 15 på menyn,
12 felaktiga beteckningar
➤ Oxfilé 23 på menyn,
0 felaktiga beteckningar
➤ Fläskfilé 21 på menyn,
0 felaktiga beteckningar.
➤ Renstek 9 på menyn,
4 felaktiga beteckningar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!