Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott sade ja när ärendet hanterades.
– Vi tycker att kameror kan vara bra som komplement till övriga trygghetsåtgärder, och att de även fungerar i förebyggande syfte, säger Sana Suljanovic (M), andre vice ordförande.
M väckte i våras ett nämndsinitiativ, efter att det avslöjats att en entrédörr blivit beskjuten med något slags luftvapen.
Förvaltningen förslog efter utredning bifall, något som S och M ställde sig bakom. C och L tog inte ställning.
Efter att nämnden beslutat ska en tillståndsansökan om utvändiga kameror skickas in till länsstyrelsen.
Reglerna styrs av kamerabevakningslagen och dataskyddsförordningen. Kommunen har redan tillstånd för ett antal utvändiga kameror på grundskolorna Svedjeskolan, Bergskolan, Örnässkolan, Tunaskolan, Furupark och Hertsöskolan. Ansökan ska även göras för invändiga kameror i Björkskataskolan.
Moderaterna har lagt en motion om att alla skolor ska få denna möjlighet, men förvaltningen föreslog avslag. Dock endast på grund av formaliteter. De råder oklarheter i hur ansökningarna ska behandlas. Detta ska utredas och styras upp så att varje enskilt fall behandlas av nämnden.
– Jag tror alla partier är eniga om att kameror är den sista utvägen och att det behövs tydliga riktlinjer. I varje fall ska det göras en utredning om vad som inte lyckats i trygghetsarbetet. Ansökningar ska också gälla en bestämd tid, och antingen avslutas eller förnyas efter det datumet, säger Suljanovic.