Gärningsmännen fortfarande fria efter det väpnade rånet

Polisen söker fortfarande efter gärningsmännen efter tisdagskvällens väpnade rån. Tre beväpnade män rånade en man i hans hem och kom över jaktvapen och en bil. En man vårdas på Sunderby sjukhus med skottskador men hans tillstånd uppges vara stabilt. Senare under tisdagsnatten kom det in rapporter om skottlossning i centrala Luleå, men polisen kan inte bekräfta något samband.

Rånet på Bredviken i Luleå orsakade ett stort polispådrag.

Rånet på Bredviken i Luleå orsakade ett stort polispådrag.

Foto: Göran Ström

Luleå2009-07-28 21:18
Klockan 20.46 på tisdag kväll kom ett larm till Polisen om att rån skett i villaområdet Bredviken i Luleå. Skott avlossades och den 68-årige man som rånades har vårdats under natten för skottskador. Polisen uppger att mannens tillstånd var stabilt under natten och inledande förhör har hållits. Även de tre andra personer som befann sig i huset har hörts av polisen.

Tre beväpnade gärningsmännen tvingade sig på hemma hos mannen. Under vapenhot kom rånarna över mannens jaktvapen och ammunition samt mannens bil. Brottsrubriceringen är grovt rån. En av gärningsmännen lämnade platsen i denna bil, en svart Volvo S80.

De två andra gärningsmännen lämnade platsen till fots.

Ingen av gärningsmännen är gripna under onsdagsmorgonen och polisen fokuserar på Luleåområdet.

-Vi jobbar efter en del olika uppslag, säger vakthavande befäl Ulf Suup.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och har den under bevakning. Under kvällen genomfördes teknisk undersökning.
Ett länslarm efter rånarna och den stulna bilen har utfärdats. Poliserna manas till stor försiktighet vid eventuellt ingripande då gärningsmännen anses vara farliga.

Under natten rapporterades om tre ytterligare skottlossningar i Luleåområdet. De anmäls vara i Antnäs, på Kungsgatan och på Malmudden. Polisen utreder uppgifterna. De kan inte bekräfta något samband med rånet i Bredviken men meddelar att inget tyder på att någon kommit till skada vid skottlossningen.


NSD uppdaterar här så fort det finns mer uppgifter om rånet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om