Öppna förskolan Mötesplatsen öppnade upp redan i september och i februari plockades avståndsskyltarna ned och verksamheten har kunnat återgå till det normala.
– Många har känt sig isolerade under pandemin. Öppna förskolan är en viktig del, inte bara för barnen utan även föräldrarna, säger Susanne Morberg Grundström, som är en av pedagogerna som arbetar på Mötesplatsen.
Hit kommer barn upp till sex år med sina föräldrar för att leka och umgås med andra i en pedagogisk miljö. I hallen står barnvagnar och en massa skor uppradade och sorlet av skratt, lek och gråt, vittnar om flera besökare.
Ida Öman och Linnea, 10 månader, är två av dem. Med anledning av pandemin var Linnea ett halvår gammal första gången de vågade sig hit.
– Hon började gallskrika för hon hade aldrig sett en bebis förut och undrade väl vad det var för miniatyrmänniskor, säger Ida Öman och skrattar.
Treårige Lion, kommer inrullade med en stor båt och springer fram till sin mamma Ellie Lindberg och lillasyster Ava, 8 månader.
– Vi brukar vara här ett par gånger i veckan. Det är skönt med miljöombyte och att komma ut och träffa andra föräldrar och kompisar till barnen. Han har mycket energi, säger Ellie Lindberg.
Något som är nytt för i år är att man kan komma på språkcafé och babycafé i Mötesplatsens kök. En uppskattad aktivitet enligt Susanne Morberg Grundström.
– När man sitter i ett kök och pratar så får man träna på svenska språket i ett naturligt sammanhang. Det blir så himla bra samtal och vi pratar mat och olika kulturer, säger hon.
Väggarna i de olika rummen pryds av allt från flaggor till påskkycklingar med näbben på sned och på en bänk intill en stor världskarta, står ett par samiska näbbskor. I ett blått bokskåp står böcker på meänkieli, samiska och andra minoritetsspråk, uppradade.
– Luleå kommun är förvaltningskommun till våra nationella minoriteter så vi har lite tittgrejer och böcker på andra språk.
Fördelningen mellan mammor och pappor i verksamheten varierar från dag till dag och dagen innan hade de haft nästan bara pappor och barn på sångstunden.
– Det lät nästan som en manskör, säger Susanne Morberg Grundström.
Henric Barsk har varit på öppna förskolans verksamhet i tre omgångar genom åren med sina barn Alicia, 6, Teodor, 5 och Ludvig, 1.
– Vi bor hundra meter härifrån så jag behöver bara ta på barnen jackor och handskar sedan går vi. Det blir som ett extra vardagsrum och de stökar inte ner där hemma, säger han och skrattar.
Vad är det bästa med att få komma hit?
– Att få bra rutiner och struktur på dagarna. De minsta barnen får en förinskolning innan riktiga förskolan så de kan bli lite mer ödmjuka och inse att de inte är ensamma i världen.
Vad har du fått här som du annars hade saknat?
– De föräldrar vi träffat här, umgås vi fortfarande med och man har barn i samma åldrar som fortsätter i förskolan tillsammans, så för min del är det vänner.
Så var det dags för sångstund och Susanne Morberg Grundström kommer bärande på en grön träkista.
– Nu ska vi öppna sånglådan, säger hon medan barnen samlas runt henne på den grå mattan.
Barnen får välja sånger och det både studsas och dansas i lokalen.
Det börjar bli dags att avrunda för lunch och sovstund och alla hjälps åt att plocka undan innan locket på sånglådan stängs.
Nu ska händer tvättas och magar mättas.