Full snurr på verksamheten - Duroc investerar 15 miljoner

Duroc i Luleå investerar cirka 15 miljoner kronor i en ny hjulsvarv. Enligt verkställande direktören Dan Bergman kommer fler investeringar i samma storleksordning att göras inom en nära framtid.- Vi ser ökande volymer och stor potential för utveckling av vår verksamhet, säger han.

Vid Durocs anläggning i Notviken  i Luleå underhålls järnvägshjul. Nu investerar man i en ny hjulsvarv som ska fördubbla kapaciteten.FOTO: Lennart Jönsson

Vid Durocs anläggning i Notviken i Luleå underhålls järnvägshjul. Nu investerar man i en ny hjulsvarv som ska fördubbla kapaciteten.FOTO: Lennart Jönsson

Foto: Lennart Jönsson

LULEÅ2011-05-31 19:13

Vid Duroc Rails anläggning i Notviken i Luleå underhåller man järnvägshjul åt bland andra Swemaint och LKAB:s dotterbolag MTAB. Den ökade malmproduktionen kommer att öka behovet av Durocs tjänster.

Ökad hjulvolym
- MTAB har nu 770 nya vagnar i drift, men antalet kommer att uppgå till 1 100 nya vagnar inom två år. När de nu successivt övergår i normal underhållscykel kommer hjulvolymerna att öka avsevärt, säger Dan Bergman.

Därför har 15 miljoner kronor investerats i en ny hjulsvarv av det tyska fabrikatet Hegenscheidt med kringutrustning. Investeringen innebär en fördubbling av kapaciteten för hjulsvarvning och utrustningen beräknas vara i full drift i december 2011.

Innebär investeringen några nyanställningar?
- Under de senaste två åren har vi anställt ett tiotal personer
i Notviken. Vi är cirka 30 anställda där nu. Den här investeringen innebär inte att vi behöver anställa fler men den innebär att sysselsättningen och kvaliteten tryggas.

Enligt Dan Bergman är andra investeringar att vänta vid Notviksanläggningen.

Nya investeringar
- Det händer mycket inom det här området. Vi ser ökande volymer och stor potential för utveckling av vår verksamhet. Om allt går enligt planerna ska nya investeringar göras inom en ganska nära framtid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om