Frun fick Sundström att tacka nej

Anders Sundström var påtänkt som partiledare för S. Men frun fick honom att tacka nej. Detta framgår av Daniel Suhonens bok.

Anders Sundström.

Anders Sundström.

Foto:

LULEÅ2014-10-12 14:07

Folksamchefen och tidigare näringsministern Anders Sundström fick frågan att ta över efter Håkan Juholt som partiledare för socialdemokraterna. Enligt Daniel Suhonens bok om Juholtaffären var allt klart för Pitebon att ta över. Han skulle bara kolla med sin familj först.

Men där tog det tvärstopp. Enligt Suhonens bok var det Anders Sundströms fru som till slut fick honom att tacka nej.

När Anders Sundström tackade nej föreslog en rad andra namn som skulle ta över efter Håkan Juholt. Den som till slut nämnden namnet Stefan Löfven var Peter Hultqvist, tidigare ledarskribent på NSD och nyutnämnd försvarsminister i Löfvens regering.

Daniel Suhonen har uppgett för Aftonbladet att det som tillslut fick Anders Sundström med familj att tacka nej var all den negativa publicitet som drabbat partiet i samband med Juholtaffären.

En kandidat till posten var även Sven-Erik Österberg, nu landshövding i Norrbotten. Men han ansågs enligt boken som bränd, eftersom han så aktivt medverkat till att få Håkan Juholt avsatt.

NSD har försökt nå Anders Sundström för en kommentar utan att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om