En polispatrull bröt upp dörren och möttes av en hög av brev och dagstidningar, varav en som sträckte sig bak till den 29 juni 2016. Inne i lägenheten hittade de en ensamstående kvinna i 65-årsåldern som legat död sedan dess.
Under sju månaders tid hade ingen märkt något.
– Jag tycker det är fruktansvärt att någon kan vara så ensam, sånt ska inte få förekomma, säger Birgitta Groth, verksamhetsansvarig på Röda korset i Luleå.
Läs mer: Kvinna låg död sju månader i bostaden
Läs mer: Polisen om döda kvinnan: "Inte setts sedan förra sommaren"
Röda korset har en verksamhet där frivilliga besöker äldre bara för att ta en fika och dela några historier för att förgylla de långsamma dagarna hos de som känner sig ensamma. Ledande för den verksamheten är Sigrid Skarpsvärd.
– Människor hör av sig på telefon och berättar att de känner sig ensamma, att alla dagar är den andra lika och att de inte orkar ta sig ut ur sitt hem. En timme eller två bara för att fika sockerkaka, dricka kaffe och ha trevligt kan betyda så oerhört mycket, säger hon.
I dagsläget besöker gruppen frivilliga bara ålderdomshem men efter önskemål från de frivilliga så ska de nu börja besöka äldre i sina hem istället.
– Det är ofta de som är absolut ensammast, de som är för pigga för att bo på boende och kanske aldrig har någon att prata med, säger Sigrid Skarpsvärd.
– Den här kvinnan som hittades i Luleå efter sju månader visar hur viktigt det är med vår besöksverksamhet.
Verksamhetsansvariga Birgitta Groth har träffat kommunens socialförvaltning för att diskutera breddandet av verksamheten och snart kan det vara igång. Tillsammans kom de överens om att det är i hemmen största behovet finns.
Hon berättar att det funnits en sådan verksamhet tidigare i samarbete med kommunen men att den legat nere under många års tid – De blev tvingade till det eftersom ekonomin var svår.
– Idag är Kupan så pass stor att vi kan satsa på sånt igen, försäljningen på donerade grejer går bra och det är det som finansierar all vår annan verksamhet, säger hon.
Men fortfarande har de ett stort behov av frivilliga krafter som kan hjälpa till påpekar de. Sigrid Skarpsvärd eftersöker fler till besöksgruppen.
– Vi tar emot samtal och då har vi en intervju om deras tidigare erfarenheter och varför de vill vara med, därefter får de genomgå en grundutbildning i några timmar. Sedan brukar vi försöka boka in ett besök i veckan med någon äldre som hört av sig till oss. Den senaste tiden har vi haft en del yngre i kanske 25-årsåldern som har velat vara med, det är jättekul, säger hon.