Frida Stenberg i talen under Trasdockans dag

- Tankarna går i dag till Frida Stenberg, sade Inger Lindsund när hon öppningstalade under paraply i det strilande regnet under Trasdockans dag i Luleå på lördagen.

Kvinnojouren Iris ordförande Inger Lindsund talade i det strilande regnet och fick hjölp med paraplyet av Mildred Hedberg.FOTO: Bengt-Åke Persson

Kvinnojouren Iris ordförande Inger Lindsund talade i det strilande regnet och fick hjölp med paraplyet av Mildred Hedberg.FOTO: Bengt-Åke Persson

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2009-08-31 06:00
Inger Lindsund är ordförande i Kvinnojouren Iris och hon talade om den 24-åriga småbarnsmamman som dräptes i Smedsbyn på onsdagseftermiddagen.
Trasdockans dag är annars inte en manifestation för misshandlade och dräpta kvinnor, i stället för sexuellt utsatta barn och deras anhöriga.
Starka känslor
Dagen började utanför Strand galleria på Storgatan. Där talade förutom Kvinnojouren Iris ordförande också representanter för politiska partier.
När Christina Simonsson från Centerpartiet tagit över mikrofonen för sitt anförande blev känslorna för starka.
- Jag har egna småbarn och jag har tänkt på dem under bilfärden hit. Ni för ursäkta mig, sade hon när rösten brast och tårarna trängde fram.
Stafett
Efter talen på Storgatan fanns på programmet barnaktiviteter i Stadsparken som också fick en kamp med regnskurarna. I den kampen deltog också spelare från Plannja, Luleå basket och Luleå Hockey som hade utlovat aktiviteter som hockeyspelsturnering.
Trasdockan är en stafett över landet och som avslutas i Stockholm den 5 september. Det är sjunde året stafetten går med en trasdockan som en symbol för de sexuellt utnyttjade barnet, som någon slitit i, slängt undan i ett hörn och glömt bort.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om