Första miljonen till Pontushallen

Först 186 miljoner kronor i Coop arena. Nu är Luleå kommun på väg att satsa 70-90-miljoner för att Pontus-hallen ska passa för elitbasketen.Om det är nästan alla partier eniga.- Det är värt att plocka bort något annat till förmån för Pontus, säger Mattias Karlsson (M).

Basketföreningarna har fått med sig politikerna och i går klubbades de första 1,5 miljonerna till Pontushallen i Luleå.                            Foto: Pär Bäckström

Basketföreningarna har fått med sig politikerna och i går klubbades de första 1,5 miljonerna till Pontushallen i Luleå. Foto: Pär Bäckström

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2009-02-24 06:00
Det är basketföreningarna som presenterat en vision för Pontus-hallen och snabbt fått med sig politikerna. På måndagen klubbades de första 1,5 miljonerna för projektets "kvalitetssäkring".
Bred uppslutning
Pengarna tas från kontot för oförutsedda utgifter.
Politikerna som gick upp i talarstolen vittnade om att också basketen måste få sitt när ishockeyn fått en ny rustning av Coop arena.
- Basketen och Luleåborna är värda det, sade Camilla Hansen (C).
- Vi är också för att basketen får en uppfräschning, sade Börje Lööw (V).
- Alla elitlag måste behandlas på samma sätt. Jag yrkar bifall, sade Thomas Olofsson (FP).
Och kommunalrådet Karl Petersen (S) var nöjd:
- Jag är glad över den breda uppslutningen.
Visserligen är den bred, men inte fullständig.
"Fel tajming"
- Även om det nu handlar om en kvalitetssäkring så har det i praktiken också tagits ett nästa steg. Därför reserverar vi oss, sade Conny Sundström (KD).
Rättvisepartiet socialisterna hade de klaraste invändningarna.
- Det är fel tajming att besluta om detta när vi samtidigt pratar om besparingar och drar in feriejobbsgarantin för niondeklassarna. Här handlar det om att kommunen ska bygga groggläktare för storgubbarna så de kan sitta skilda från pöbeln där nere, sade Göran Thyni (RS).
Kvalitetssäkring
Förespråkarna för Pontus-satsningen underströk att måndagens beslut inte var ett ja till hela projektet, bara en "kvalitetssäkring".
- Det blir inte bifall till vilket pris som helst, sade Mattias Karlsson (M).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om