Det advokaten anför är 48-åringens uppgifter om hur han har lett verksamheten som chef på Lulebo. Att han valt "morötter" i stället för "piska" i sitt arbete mot entreprenörer i byggbranschen. Förskottsbetalningar, eller så kallade á conton.
På det sättet gjorde han det enkelt för beställaren och fick nöjda leverantörer, som såg till att arbeten blev utförda.
Magnus Ericsson hade inte någon som helst förståelse av åklagarsidans påstående om att fakturor, på ett systematiskt sätt, smugits in i projektbudgetar på slutet och fyllt upp dem.
Enligt advokaten hade tolv stycken fakturor av totalt 60 landat över budget och 26 under. Det visade på en helt annan verklighet.
Han var också kritisk till påståendet från åklagarna, att hans klient varit ensam om att jobba med förskottsbetalningar.
– Det stämmer inte överens med vad delar av personalen har uppgett, säger Magnus Ericsson och slår fast att förskottsbetalningar har varit kultur på Lulebo.
En del av de arbeten, där förskottsbetalning utgått, stoppades när rättsprocessen drog i gång, konstaterade advokaten.
– Sedan var det så illa att vissa jobb pågick när utredningen startade, och då avbröt Lulebo dem.
Ericsson hävdade att polisens utredare låst fast sig vid Lulebos uppgifter.
En kritik som förts fram vid flera tillfällen under det rekordlånga brottsmålet, och som han förtydligar efter rättegången.
– Det är min bedömning. När det gäller målsäganden, Lulebo, så är det inte så konstigt. För dom är subjektiv av sin natur. Det är lätt att fastna i ett spår. Men jag tycker också att det har smittat av sig på polisutredningen.
Ett påstående som han framförde under pläderingen, bland annat genom att peka på förhör där förhörsledare kallat fakturor för "bluff-fakturor".
– Det visar att polisen har tagit ställning. Och då får även förhörspersonen information som den kanske inte ska ha, säger Magnus Ericsson och fortsätter:
– Åklagaren ska bevisa att min klient har beställt arbeten och attesterat fakturor, antingen för sådant som inte har gjorts eller inte skulle göras. Och sådan bevisning finns inte.
Den huvudmisstänkte 48-åringen ger en kortfattad kommentar efter rättegången.
– Det enda jag vill säga är att det har bedrivits en kampanj mot mig och jag vill få upprättelse, och då vill jag att ni är med på tåget.