Han är kontorsansvarig i de nybyggda lokalerna på bostadsområdet Porsön. Efter två års strategiskt arbete kan Jimmy Lindberg nu få uppleva hur planerna blivit verklighet.
De första medarbetarna är redan på plats, men det pågår fortfarande installationer och flyttkartonger vittnar om att alla saker inte hamnat på rätt plats.
– Målsättningen är att alla medarbetare ska börja jobba här på måndag, säger Jimmy Lindberg.
Lite i skymundan har Pensionsmyndigheten blivit en av Luleås största arbetsgivare.
För fyra år sedan hade myndigheten ett 70-tal anställda. Bara under förra året nyanställdes 100 personer.
Det är närheten till Luleå tekniska universitet som lockade hit myndigheten med det samlade ansvaret för den allmänna pensionen i Sverige.
– I dag arbetar 35 personer på vår IT-avdelning, men vi skulle behöva rekrytera ytterligare 15. Vi gör en miljardsatsning för att lägga grunden till framtidens pensionssystem. Vi kallar projektet NextGen, förklarar verksamhetsarkitekt Ulrika Olsson.
Det digitala systemet utvecklas i samarbete mellan myndighetens IT-avdelningar i Stockholm och Luleå.
I över två år har Pensionsmyndigheten planerat inför flytten. Det har genomförts medarbetarenkäter. Ledord som natur, naturfärger, rymd och akustik har funnits med när inredningsarkitekt Katarina Lind från Norconsult skridit till verket.
– Vi har inriktat oss på att skapa en flexibel kontorsmiljö som erbjuder möjlighet att arbeta enskilt eller i grupp. Vi har satsat på en mängd ljuddämpande inventarier i våra gemensamma ytor, förklarar projektledaren Carina Tiger Emmot.
Pensionsmyndighetens kontor på Porsön är inte öppen för allmänheten, utan kunder hänvisas även i fortsättningen till statens servicecenter som ligger i Strands galleria.
Den 20 september sker den officiella invigningen. Då förväntas generaldirektör Kajsa Möller och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje närvara.
Det har gått exakt 40 år sedan det första huset placerades i området på andra sidan vägen, mittemot Luleå tekniska universitet.
1983 såg Asea och Programator en möjlighet att fånga nyexaminerade civilingenjörsstudenter inom datateknik från Högskolan i Luleå.
Luleå kommun ägde en tom kontorsbyggnad som blivit över efter Stålverk 80-kraschen. Den flyttades till Porsön vilket blev startskottet för en expansiv företagsby.
Först in blev ett nybildat företag som fick namnet Erisoft. På andra våningen placerade Asea ett lokalkontor.
Vid det tillfället var det svårt att föreställa sig att fyra decennier senare skulle Luleå science park omfatta cirka 100 företag med uppemot 1 750 anställda.
Nu samlar Pensionsmyndigheten sin verksamhet i Luleå på 3 800 kvadratmeter fördelat på två våningar och bildar ett statligt kluster med Vattenfall, Tullverket och Försäkringskassan som närmaste grannar.
– Omgivningen passar oss bra. Numera är de statliga myndigheterna integrerade med varandra och vi har ett stort utbyte med Försäkringskassans IT-avdelning, förklarar Jimmy Lindberg.
Hyreskontraktet löper över sex år. Fastigheten ägs av Diös som investerat 125 miljoner kronor. Byggnaden är ritad av arkitekten Martin Häller, byggentrepenaden sköter Nåiden.
– Det är i dag inte klart vilka som flyttar in i lokalerna på markplanet. Det pågår förhandlingar, förklarar affärschef Johan Lång på Diös.