Fler satsningar på Ormberget

I helgen samlades Luleåföreningar på den nybyggda Ormbergsstadion. Tanken är att alla ska lära sig samsas i kommunens storsatsning. Och ytterligare utbyggnader väntar.

KONKURRENS. Det ökade cykelintresset har medfört att även cyklisterna vill ha bättre möjligheter på Ormberget, något som Fritidsförvaltningen ska titta på.

KONKURRENS. Det ökade cykelintresset har medfört att även cyklisterna vill ha bättre möjligheter på Ormberget, något som Fritidsförvaltningen ska titta på.

Foto: Kristofer Naess

LULEÅ2014-08-31 16:00

Linnea Thor lägger sig i position och smäller av ett skott. Bom. Det är inte lätt att bli en framgångsrik skidskytt. Men föreningen Gjutaren hoppas på ett uppsving i och med den nya skidstadion på Ormberget. Under helgen samlades ett stort antal föreningar som i framtiden kommer att samsas på friluftsanläggningen.

– Det har varit en liten down, men nu är det på väg upp. Men vi är nog inte mer än tio, tolv stycken nu. Vi har haft en del men de har fortsatt mot skidgymnasium. Det här kan vara ett sätt att få igång ännu mer, säger Ronny Sundqvist, Gjutarens IF.

– Vi har haft en ständig brist på ledare, men nu känner vi att vi börjar få kläm på det hela. Det gäller att spinna vidare nu när vi har en så fin anläggning. Det här är världsklass.

Skidstadion har kostat strax över 40 miljoner kronor att bygga och stod färdig för ett år sedan.

– Vi vill att det ska bli mer friluftsliv här och att fler föreningar ska kunna vara här och samarbeta, säger Inger B Larsson (S), fritidsnämndens ordförande.

Fritidsförvaltningen hoppas redan nu att ytterligare kunna utveckla Ormberget.

– Det här går att utveckla ännu mer. Man skulle kunna bygga ihop universitetet mer med anläggningen här. Det är en tanke som vi har.

Ett önskemål har också kommit från Mountainbike-cyklister om ökad tillgänglighet.

– Nu vill ju de som cyklar ha bättre förutsättningar. När man cyklar går det fort och är man ute och går så kan det bli krockar och det där skulle vi kunna se om det går att lösa, säger Inger B Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om