Facket uppmärksammar arbetsvillkor med klistermärken

LULEÅ. Att McDonalds i Mjölkuddsrondellen är en bra arbetsplats märks.Av facket.McDonalds har slutit kollektivavtal med facket och nu sitter ett bevis på detta på entrén.

Luleå2008-07-03 16:54
- McDonalds har tecknat kollektivavtal och har schysta villkor för de anställda även om lönerna kunde varit bättre, säger Alaettin Aycicek, ordförande i Hotell - och restaurangfacket i Norrbotten, som i går tilldelade restaurangen ett "Schysta villkor"-märke.
Det innebär att arbetsgivaren tecknat kollektivavtal med facket och därför uppfyller vissa minikrav för löner, ansvar och så vidare.
- Det här märket ska sitta på dörren till alla arbetsgivare som tecknat kollektivavtal. En stor del av företagen har redan fått klistermärkena.
- Det innebär större trygghet för våra medlemmar. McDonalds är ju en av de största arbetsgivarna inom vårt avtalsområde, där många som arbetar är unga, så det är bra att de tecknar kollektivavtal.
Sara Marklund är restaurangansvarig.
- Det här känns trevligt och bra. Det känns skönt att få sätta upp märket på dörren så att alla kan se att vi har slutit kollektivavtal. Det är ju också ett kvitto på att vi gör rätt.
Alaettin Aycicek hänvisar till en undersökning som Synovate Sweden (före detta Temo) gjort.
- 80 procent av alla tillfrågade tyckte att det var viktigt att äta på en restaurang som slutit kollektivavtal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om