Få spekulanter på Seminariet

Intresset för att köpa det mögelskadade Seminariet är lågt. Endast två spekulanter dök upp på torsdagens visning. Och än så länge finns inget bud lagt.

Kommer det fler? Under onsdagen arrangerade Luleå kommun en visning av Seminariet. Jonathan Molund från stadsbyggnadskontoret hade trott på fler spekulanter. Det kom två.

Kommer det fler? Under onsdagen arrangerade Luleå kommun en visning av Seminariet. Jonathan Molund från stadsbyggnadskontoret hade trott på fler spekulanter. Det kom två.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2015-02-12 18:46

På onsdagen arrangerade Luleå kommun en allmän visning av Seminariet, vuxenskolan som drabbats av så svåra mögelskador att kommunen bestämt sig för att sälja det. Men endast två spekulanter dök upp. Jonathan Molund från stadsbyggnadsförvaltningen hade trott att fler skulle komma.

– Det var väldigt svårt att veta, men jag trodde det skulle vara mer än två anmälda, säger han.

– Men det är klart, det är en ganska komplex fastighet. Det är inte vem som helst som kan ta sig an den.

Det har även förekommit privata visningar.

– De som är mest intresserade har redan varit här, säger han.

Tillträdesdatum blir efter överenskommelse med köparen.

– Det är ett prisanbud som gäller, men vi vill att de ska ge en kortare beskrivning vad man tänkt med fastigheten. Kommunen är positivt inställd till fortsatt skolverksamhet. Eller bostäder, säger Jonathan Molund.

Kommunen har inte satt något pris på Seminariet.

– Det är verkligen upp till köparen vad man värderar det till. Det kan bli ett jättestort spann. Förhoppningen är att vi ska få ett antal bud, säger han.

– Vi måste inte sälja till högstbjudande. Blir det bara skambud får man göra på ett annat sätt. Vi har egentligen ingen aning om vart buden kommer landa på.

Seminariet säljs i befintligt skick. Kommunen har räknat på att det krävs 85 miljoner kronor för att återställa Seminariets 10 000 kvadratmeter till att åter bli fungerande undervisningslokaler.

– Att det finns investeringsbehov är ett faktum.

Senast femte mars ska buden vara inlämnade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om