Expanderade Max Burgers flyttar till större kontor

Luleåbaserade Max Burgers flyttar till större kontor i Luleå. Allt fler restauranger och mer personal har gjort att de behöver nya kontorslokaler. "Vi har expanderat ganska mycket under de senaste åren så vi har vuxit ur de gamla lokalerna", säger Christoffer Bergfors, vice vd Max Burgers.

Christoffer Bergfors, Magnus Bjuhr och Mattias Eriksson framför Max Burgers nya kontorslokal.

Christoffer Bergfors, Magnus Bjuhr och Mattias Eriksson framför Max Burgers nya kontorslokal.

Foto: Reino Jillker

Luleå2022-12-17 16:00

Det är 2 000 kvadratmeter lokalyta i två våningar på Hummergatan som Max Burgers kommer att hyra av fastighetsbolaget Galären.  I lokalerna finns idag Pensionsmyndigheten som kommer att flytta till nya lokaler. 

Hyresavtalet mellan Max och Galären är på sju år med start 1 juli 2023. I det nya kontoret kommer att finnas funktionerna för IT, ekonomi och administration. 

– Just nu är vi 75 personer som kommer att flytta in de här lokalerna. Sedan kan vi växa till 120 personer. Med tanke på alla satsningar vi gör som behöver vi titta framåt, säger Mattias Eriksson, vice ekonomichef och kontorschef.

– Det är roligt att vi kan erbjuda en lokal för Max så att de kan växa och stanna kvar hos oss i Galären och här i Luleå, säger Magnus Bjuhr, projektchef och vice vd på Galären i Luleå.

Max Burgers befinner sig i en expansionsfas med egna restauranger i Sverige, Norge, Danmark och Polen. Man finns även i Egypten, men då franchisebasis. Nästa år räknar man med att öppna 8 restauranger i Sverige, 1 i vardera Norge och Danmark samt 4-5 i Polen.

– Vi öppnar flest restauranger i Sverige. Sedan är tanken att vi kommer att öppna 15 restauranger per år i Polen när vi har fullt ös, säger Christoffer Bergfors. 

I Norrbotten har de restauranger i Luleå, Boden, Piteå och Haparanda, men ingen i Gällivare där grundare Curt Bergfors kommer ifrån. Tänker ni öppna en restaurang där?

– Nej, vi har inga planer på det. Det är en för liten marknad för vår typ av restaurang. Att dra igång en restaurang kostar 18-20 miljoner kronor så det behövs städer eller marknader där det finns stora flöden av folk så vi kan få stor omsättning, säger Christoffer Bergfors.

Under senare år har konsumtionstrenden förändrats mot mer gröna produkter, men även digitaliseringen har förändrat köpmönstren.

– Absolut, det har blivit en enorm skillnad. Vi känner att det kommer in fler kunder som är medvetna. De kanske inte bara äter grönt, men väljer bort kött en, två gånger i veckan eller äter mer kyckling. Under pandemin såg vi också att många fler beställde genom telefonen så att de inte behövde någon kontakt med personalen. Idag går bara tio procent och beställer i kassan, säger Christoffer Bergfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!