Enkät: Luleåbor om rötmånaden

Hur märker du att det är rötmånad? Och tänker du på något särskilt när du hanterar livsmedel?

Michael Hjoberg, 54 år, försäljningschef, Mariestad. Lotta Hjoberg, 49 år, socialarbetare, Mariestad.

Michael Hjoberg, 54 år, försäljningschef, Mariestad. Lotta Hjoberg, 49 år, socialarbetare, Mariestad.

Foto: Elina Holmgren Tyskling

Luleå2017-07-27 10:19

– Jag märker att komposten börjar lukta snabbare, men jag gör inget särskilt för att det är rötmånad.

Jakob Pucher, 28 år, it-konsult, Luleå.

– Jag märker det inte mer än att man påminns i media om att det är rötmånad.

Lotta Hjoberg, 48 år, socialarbetare, Mariestad.

– Vi tänker på att plocka undan maten snabbare från altanen och inte låta den stå framme.

Michael Hjoberg, 54 år, försäljningschef, Mariestad.

– Jag tänkte inte på det förrän du berättade det för mig nu, nu kanske jag blir nojig att jag kommer bli sjuk. Jag brukar försöka äta upp saker innan de blir dåliga och inte låta mat gå till spillo.

Mattias Hedman, 23 år, student, Luleå.

– Nu förtiden märker jag det inte alls när man har kyl och frys. Förr var det annorlunda då man hade skafferi.

Stig Carlsson, 67 år, pensionär, Luleå.

– Frukten mognar snabbare, som nektariner som jag äter mycket nu, och det är bra. Jag brukar lukta och smaka på maten.

Susanna Erkheikki, 29 år, fritidsledare, Luleå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!