Engagemanget saknas - Örnäsets föräldraförening läggs ned

Drogmissbruket ökar bland ungdomarna.Då lägger Örnässkolans föräldraförening ned verksamheten.- Engagemanget finns inte, säger ordföranden Agneta Mäklin.

Luleå2009-10-01 06:00
De flesta av Luleås skolor har fungerande föräldraföreningar. En viktig funktion för dem är att verka drogförebyggande i den så kallade Områdesgruppen, där även ungdomar och andra föreningsrepresentanter ingår.
Men på Örnässkolan hotas föräldraföreningen av nedläggning.
"Inte representativa"
- Vi får inte ihop tillräckligt med folk som vill vara med. Det är jättetråkigt, säger Agneta Mäklin, ordförande.
Hon har själv varit aktiv i två år. På sistone har nitton föräldrar försökt att träffas regelbundet, en gång i månaden, men nu håller föreningen på att dö ut.
- Jag vill fortsätta men ingen annan vill det. Vi har gått ut med information till alla föräldrar men engagemanget finns inte, säger Agneta Mäklin.
Hon menar att föreningen inte når ut till de som verkligen skulle behöva delta - föräldrar till tonåringar.
- Det är bara en i föreningen med barn i högstadiet. Vi andra har yngre barn och därför är vi inte tillräcklig representativa.
"Alla har väl sitt"
Vid nästa möte den 7 oktober läggs föräldraföreningen på Örnäset ned.
Agneta Mäklin beklagar det djupt, inte minst med tanke på polisens knarkbeslag på Rödkallens väg.
- Det är tragiskt. Vi har sett hur droganvändningen har ökat bland de unga. Folk pratar allmänt om det. Ändå saknas engagemanget.
Vad beror det på?
- Alla har väl sitt, då är det svårt. Sen räcker det inte med att bara bry sig om sina egna barn. Jag tycker att man borde hjälpas åt i grupp och ta ansvar för varandras barn också, säger Agneta Mäklin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om