En "lysande" affärsidé

Nordens maffigaste lasershow, pulserande housemusik - och gratis ljusstavar till alla. Arrangörerna bakom drogfria Club Nordic hoppas på tusentals dansande tonåringar i Pontushallen på fredag.- Det blir en upplevelse som ingen kommer glömma, säger Daniel Pettersson, 22 år.

Klubbfixaren Daniel Pettersson, 22 år, kommer från Göteborg.

Klubbfixaren Daniel Pettersson, 22 år, kommer från Göteborg.

Foto:

Luleå2010-09-30 09:40

Allting började som ett så kallat UF-projekt (Ung företagsamhet) i Göteborg för några år sedan, när Daniel Pettersson och kumpanen Gustav Neugebauer började ordna klubbar för högstadie- och gymnasieungdomar.
- Det fanns inget för oss unga då, annat än hemmafester. Vi körde igång ett Facebook-event, sen växte det vidare. Vi har vunnit en massa priser, bland annat Publikens pris vid SM i Ung företagsamhet, säger Daniel Pettersson.
Hittills har det blivit uppemot 17 olika Club Nordic-event, de flesta i Göteborgsområdet, och i höst ger sig arrangörerna ut på Sverigeturné - med start i Luleå i morgon. 
- Vi ser verkligen fram emot premiären. Folk verkar vara så sköna i Norrland, säger Daniel.
800 förköpsbiljetter är redan sålda till arrangemanget, som har en rekommenderad ålder på 15-20 år.
- Vi räknar med runt 1 000-1 500 personer i Pontushallen. Det blir grymt.
"En annan värld"
Det särskilda med Club Nordic, menar arrangörerna, är lasershowen som de själva kallar för "den största någonsin".
- Ett av Nordens största laserföretag hjälper till. Det är inte bara grönt laserljus utan även vitt. Vi har inspirerats mycket av "Sensation"-festerna i Holland, säger Daniel Pettersson.
Vad är så speciellt med laser?
- Det är en helt ny upplevelse i Sverige, som besökarna aldrig kommer glömma. Man går in i en helt annan värld.
Ingen "rejvfest"
På hemsidan framgår att Club Nordic har en policy som är helt emot narkotika och alkohol. Arrangörerna är extra tydliga gentemot oroliga föräldrar.
Ändå förknippar många elektronisk dansmusik och lasershower med rejv och partydroger.
- Nej, det är en stor skillnad mellan rejvfester och vår ungdomsfest. Vi har ingen rejv-stämpel, vilket framgår på hemsidan och vimmelbilderna.
Discjockey i Pontushallen blir Mikael Weermets, som tidigare har spelat på Ministry Of Sound och som "uppvärmare" för dj-stjärnor som Eric Prydz och Tiësto.
- Det blir all möjlig musik - hiphop, r’n’b och liknande. Inte bara house och techno. Discjockeyn märker direkt när publiken inte gillar en viss stil, då ändrar han, säger Daniel Pettersson.
Sex ordningsvakter
Med över 1 000 unga besökare ställs höga krav på säkerheten. Club Nordic samarbetar med både polis och föräldrar och har sex ordningsvakter på plats i Pontushallen.
- Vi räknar med cirka en vakt per 200 personer. Det är alltid några som är berusade och vill starta bråk, det går inte att komma ifrån.
Endast vatten och läsk
Det enda som ska säljas på Club Nordic är vatten och läsk, så arrangörerna uppmanar alla att äta ordentligt innan de kommer till Pontushallen.
- Man bör komma med magen full, annars kan man bli grinig. Med så mycket dans kan det bli rätt svettigt och jobbigt.
Vilken favoritlåt vill du höra i Pontushallen i morgon?
- Swedish House Mafia med One, remixen. Man blir så laddad när man hör den. Alla kommer att gå igång när diskjockeyn kör den, säger Daniel Pettersson.

Fotnot: 17-åriga Bodensångerskan Therese Lundberg, som nådde långt i årets "Idol" i TV 4, kommer att framföra några livelåtar under Club Nordic-kvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om