Eget hantverk - kvällens tema

Frisyrena brukar vara den stora huvudvärken vid balerna - åtminstone för hälften av deltagarna.Om man inte själv läst till frisör, förstås.- Fast jag har inte satt upp håret på egen hand, skrattar Hanna Rantatalo.

Lina Modig från samhällsprogrammet skålar för kvällen tillsammans med naturvetaren Jenny Olofsson.

Lina Modig från samhällsprogrammet skålar för kvällen tillsammans med naturvetaren Jenny Olofsson.

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2009-06-09 21:01
Artonåringen nickar i stället snabbt mot kvällens partner Erik Torneus som snabbt fyller i:
- Min syster har hjälpt till.
Och syrran Emmelie Torneus läser passande nog också till frisör så det var förstås inga problem med den saken. Även om hon har en stund kvar till examensbeviset.
Imponerad publik
- Hon går tvåan. Men det är inga problem, säger Hanna och skrattar igen.
Eget hantverk hörde till självklarheterna under den tredje studentbalkvällen i Luleå, när just Hantverksprogrammets - där Frisör ingår som inriktning - avgångselever stod på tur i Stadsparken. En annan inriktning som gjord för bal är Mode och design vilket också syntes på Sanna Nybergs, Caroline Modéns och Sofia Wittes klänningar.
- Det är ju en del av skolan, att sy klänningen själv, förklarar de snabbt medan Caroline visar upp sin fantastiska design för en imponerad publik . Den kritvita klänningen har flätade inslag som för tankarna till en förlängning av håret längs hela ryggens skärning.
Men hantverket har uppenbarligen tagit så mycket tid och energi att trion tvingas gå på balen utan partners. Eller?
- Äsch, betala 900 (entrékostnaden) för en kille utan att få mer än det här, utbrister Sanna till kompisarnas stora nöje.
Precis som vid andra balen var det också några gäster från andra utbildningar än kvällens på plats. Erik Brännström, 19, läser naturvetenskapliga programmet men hade giltigt förfall dagen innan:
Ställde upp för laget
- Spelade match, så det fick bli bal i dag i stället.
Matchen var som back med IFK Luleå och motståndet var Alvik i säsongens första division II -prestigekamp mellan rutin och nykomlingar. Sådant kan man knappast missa, ens för en avgångsbal.
- Jag fick en applåd av grabbarna i laget för att jag ställde upp. Och vi vann ju, det får jag fira ikväll, ler han medan balpartnern Moa Narkfors, 19, får en berömmande kommentar för håruppsättningen.
Men det är ändå lite trist att ha missat "sista kvällen med gänget", NV3-klassen alltså.
- Klart man inte känner lika mycket för det en sådan här kväll. Men det är ändå roligt, man känner sig lite vuxen på något sätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om