Redan innan försäljningen drog i gång var det kö vid flera stånd.
– Det gäller att komma i tid om det är något särskilt man vill få tag på, för i slutet av dagen brukar det inte finnas något kvar, sa Veronica Landström.
Och besökarna verkade trivas.
– Vilken lyx det här är! Här kan man spendera pengar, skrattade Amanda Blank, och berättade att hon köpt både orangea och lila morötter, grönkål, zucchini, potatis, lök och dill, och att en av försäljarna gav henne ett pestorecept som hon tänker testa, innan hon med ett leende fortsatte:
– Jag brukar ofta gå på sådana här marknader, på Hawaii där jag bor har de ju sådana fem dagar i veckan, och när jag är hemma och hälsar på brukar jag alltid gå hit med min mamma eller farmor.
De besökare som fick gå hem tomhänta får en ny chans redan nästa lördag.
– Det verkar också som att allt fler vill äta lokalproducerat, för de säljer mer och mer för varje år som går, sa Veronica Landström.