Efter 25 år - ett skrattretande resultat

Ingen Ersnäs-revy utan Lars-Erik Lindvalls låtsasfinska. Här gestaltar han Thomas Di Levas finske kusin, utfrågad av vapendragaren och revy-nestorn Hilding Lindbäck.FOTO: Göran Ström

Ingen Ersnäs-revy utan Lars-Erik Lindvalls låtsasfinska. Här gestaltar han Thomas Di Levas finske kusin, utfrågad av vapendragaren och revy-nestorn Hilding Lindbäck.FOTO: Göran Ström

Foto: Göran Ström

Luleå2011-01-13 06:00

Det sägs att "erfarenhet kan inte ersättas". Några av medlemmarna i 25-årsjubilerande Ersnäs amatörteaterförening har varit med sedan starten och har alltså 25 års erfarenhet av att stå på scenen och locka publiken till skratt - och visst märks det. De må vara amatörer men i många avseenden håller de proffsklass.

Genom åren är det många scener som Ersnäsgänget har spelat på: Ebeneser, Norrbottensteatern, Pontushallen, Arcushallen, gymnasiebyns aula och Ersnässkolan. 2011 års upplaga av Ersnäsrevyn spelas i Kulturens hus och revyensemblen verkar trivas på den spatiösa scenen som utnyttjas i de många dansnumren.

Guldkorn
Revymakarna har tagit med några av guldkornen från de 25 årens produktioner i jubileumsföreställningen. Dessa favoriter i repris varvas med nytt material.

Sammantaget innehåller 2011 års upplaga av Ersnäsrevyn:

4 En rejäl portion av den oefterhärmlige Lars-Erik Lindvall, som med sin scennärvaro och komiska talang är en av revyns fundament.

4 Musikinslag av ypperlig kvalitet.

4 En väl avvägd mix av dråplig humor, sång och musik.

4 En dos allvar, reflektion och eftertanke mellan skrattsalvorna. Exempelvis gisslas vår tids behov av att ständigt vara "online" och alla mer eller mindre meningslösa prylar som aggressiv marknadsföring lurar oss att tro att vi behöver - som Iphone, Ipad och dylikt.

Precis som vanligt alltså: Ersnäsgänget levererar underhållning med hög skratt- och trivselfaktor.

Högt tempo
Den första halvan av föreställningen känns måhända lite trevande stundtals. Men efter pausen är tempot högt och andra halvan är verkligen fullmatad.

Ensemblens medlemmar sjunger avslutningsnumret (en "Ersnäsifierad" variant av Édith Piaf-klassikern Non, je ne regrette rien) med kraftfull inlevelse. Och visst är det så att de inte har någon anledning till ånger. De har all anledning att vara stolta. Ersnäs amatörteaterförening kan se tillbaka på 25 år i skrattets tjänst och årets revy är precis lika rolig och helgjuten som föregångarna. Vi som har haft förmånen att få se flera av revyerna hoppas på att få bli roade i många år till av de entusiastiska amatörerna.

AMATÖRREVY

Ersnäsrevyn 2011 "25-årspartaj med nya och gamla hyss", Ersnäs amatörteaterförening, Kulturens hus.

Medverkande: Sandor Berglund, Fred Broman, Åke Broström, Ove Bäckström, Inger Hellström, Lena Jacobsson, Roger Jacobsson, Hilding Lindbäck, Vanja Lindbäck, Lars-Erik Lindvall, Moona Pontén, Elsbeth Selberg Dahlström, Per Selberg, Carin Sundén, Eva-Britt Tjernqvist.

Orkester: Gunilla Ask, Sandor Berglund, Nils Bäckström, Samuel Malm, Erik Malm, Kurt-Allan Nordlund.

Musikalisk ledare: Björn Sjöö.

Regi: Catherine Parment.

Producent: Hilding Lindbäck.

Koreografi: Catherine Parment, Catarina Wennberg.

Scenografi: Vanja Lindbäck, Catherine Parment, Bengt Sundling.

Ljud och ljus: Fredrik Sundling, Bengt Sundling, Sven Nordstedt.

Kostym: Lena Jakobsson, Catherine Parment, Vanja Lindbäck.

Spelas: En föreställning per kväll från onsdag till och med söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om