"Det har varit jobbigt med ovissheten"

Tårarna rann och det kramades i massor när kulturskolans kammarorkester kom till Luleå efter att ha varit strandsatt i Chicago i nästan en vecka.- Skönt att komma hem, säger Kajsa Paulsson, 14, och kramas om av mamma Petra Paulsson.

Yasmine Lundin, 15, och hennes kompisar i kammarorkestern kom hem nästan en vecka senare än planerat. Hon fick ett varmt mottagande av Mamma Eila Lundin samt småsystrarna Marielle och Josefin.FOTO: Pär Bäckström

Yasmine Lundin, 15, och hennes kompisar i kammarorkestern kom hem nästan en vecka senare än planerat. Hon fick ett varmt mottagande av Mamma Eila Lundin samt småsystrarna Marielle och Josefin.FOTO: Pär Bäckström

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2010-04-26 06:00
Totalt deltog 31 personer, nio vuxna och 22 elever, på kammarorkesterns USA-turné. Efter några lyckade spelningar i kyrkor och skolor i Minnesota kom orkestermedlemmarna och ledarna till flygplatsen i Chicago förra fredagen. Men askmolnet från den isländska vulkanen gjorde det omöjligt att ta sig till Europa och hela truppen inkvarterades på hotell i Chikago i väntan på möjlighet att resa hem.
Klockan 19.00 på torsdagen, sex dagar senare än planerat, landar de så äntligen på Luleå flygplats.
Varmt mottagande
Det blir ett varmt mottagande när de unga musikanterna kommer nedför rulltrappan från gaten. Föräldrar och syskon applåderar och kameror blixtrar.
Kajsa Paulsson omfamnas av mamma Petra, pappa Jörgen och lillasyster Stina.
- Vi har inte varit direkt oroliga eftersom vi har vetat att de har det bra där borta. Vi har hållit kontakten med mail, sms och telefonsamtal. Men vi har ju längtat så mycket och det har varit jobbigt med ovissheten. In i det sista har det varit osäkert när de skulle kunna komma hem, säger Petra Paulsson och torkar glädjetårarna ur ögonen.
Blandade känslor
Kajsa Paulsson, som spelar fiol i kammarorkestern, säger att det inte har gått någon nöd på henne under den ofrivilliga extravistelsen i USA.
- Vi bodde på hotell och gjorde utflykter i Chicago. Bland annat besökte vi USA:s högsta byggnad, Willis tower, med jättefin utsikt över Lake Michigan. Men visst hade man blandade känslor. Samtidigt som vi hade det trevligt så längtade jag hem, säger hon innan hon och resten av familjen åker hem till Gammelstad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om