Det blir ännu en Barbro-festival

Det ser ut att bli en festivaltät sommar i Luleå.Arrangörerna till utomhusfestivalen Barbro, som hålls under Bergnäsbron, återuppstår. I två dagar.Planer finns på konserter, streetbasket-turnering och dansgolv.

Ny festival under Bergnäsbron. Utomhusfestivalen Barbro växer i sommar enligt arrangören Martin Brusewitz. I år kommer det blir två festtillfällen med större festivalområde.

Ny festival under Bergnäsbron. Utomhusfestivalen Barbro växer i sommar enligt arrangören Martin Brusewitz. I år kommer det blir två festtillfällen med större festivalområde.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2013-03-05 16:04

Stadsfest. Musikens makt. Och Barbro. Det blir en festivaltät sommar i Luleå.

Förra sommaren hölls för första gången festivalen Barbro i Luleå. Placeringen var under Bergnäsbron och 450 personer besökte arrangemanget. Nu vill arrangörerna köra igen. Fast i två dagar.

Vill utöka området
- Vi ville köra fyra dagar under sommaren, eftersom vi har vanliga jobb blir det svårt att få ihop det, säger Martin Brusewitz, en av arrangörerna.

Han har också ansökt om att få utöka festivalområdet från platsen under Bergnäsbron ner till vattnet.

- Det blir ungefär dubbelt så stort, säger Martin Brusewitz.

I samband med de två festivaldagarna, som är planerade till 6:e och 27:e juli, kommer även en streetbasketturnering hållas. Andra arrangemang är skateboarduppvisning, rundpingis och en loppmarknad.

Musiken kommer bli klubbinriktad. Och möjlighet är att man får några riktigt stora DJ-namn till Luleå.

Sökt stöd
- Det kommer bli några som heter Galantis. Sen har vi kollat på Mayka och även La Fleur. Och vi håller på att kolla fler DJ:s också.

Förra året finansierade arrangörerna festivalen i stort sett själva, men i år har man sökt stöd, bland annat från kulturförvaltningen som vill sponsra med 30 000 kronor.

Varje festivaltillfälle kommer att ha möjlighet att ta in 1 000 personer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om