"Det är så kuuul"

Glädjen står i fokus när Luleå handikappidrottsförening har sitt Summer Camp 2010.I innebandymatchen görs det många mål men det är inte det viktiga utan att alla får synas och vara med på sina egna villkor.- Det är så kuuul, säger Mikael Rutberg och får medhåll av sina kompisar.

"Jag gör det jag ska", säger målvakten Jonas Lundberg. Bakom honom Bengt Nordmark.

"Jag gör det jag ska", säger målvakten Jonas Lundberg. Bakom honom Bengt Nordmark.

Foto: Maria Ekman

LULEÅ2010-08-17 06:00
27 personer mellan 6 och 55 år och 15 assistenter är med på årets upplaga av Summer Camp med Hälsans hus som bas.
- Vi har kört det här i över tio år. Det är en vecka då alla som vill får chans att prova på olika idrotter. Vi hoppas också på fler medlemmar till vår förening. I dag är vi 140 som är med, säger Bengt Nordmark som är ordförande i Luleå handikappidrottsförening.
Golf och boccia
Han visar ett schema med innebandy, bowling, basket, golf, boccia, fotboll, curling och också en utflykt till Lappträsk på avslutningsdagen, fredag.
Vi får vara med på den inledande innebandymatchen på måndagen med bland andra Mikael Rutberg, Anders Sundström och Markus Andersson. De berättar att de alla kommer från Rektorsgatans gruppboende och älskar att vara med på Summer Camp och inte minst att spela innebandy.
- Det är kul. På lördag ska vi åka till Skellefteå för att spela fotboll, säger Mikael Rutberg.
Han gör rätt
Han och Anders Sundström spelar innebandy i det gula laget och gör många mål. Men målen är inte huvudsaken här. Spelglädjen lyser stark om alla spelare och ingen vill sitta på bänken någon längre tid.
Jonas Lundberg är en av målvakterna och blir arg på sig själv när han inte lyckas med sina räddningar. Men då får han höra att han gör allt rätt och ska vara alldeles nöjd.
- Ja, jag gör ju det jag ska, säger Jonas då.
Delar ut pris
Bengt Nordmark påpekar att en viktig sak med idrottandet är att det ger träning i att klara av stressiga situationer och motgångar.
- I seriespelet delar vi ut fair play-pris, säger han.
Sedan avslöjar han vad som kanske är höjdpunkten på Summer Camp 2010.
- På tisdag spelar vi basket - med spelare från Plannja Basket!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om