De satsar på automatisk biltvätt för tung trafik

Wist last och buss satsar på en automattvätt för tunga fordon och andra fordonstyper. "Med dagens miljökrav så tror jag att det är ganska välkommet då kunderna kan nyttja vår anläggning i stället för andra mindre miljövänliga alternativ", säger Petrus Kohkoinen på Wist last och buss i Luleå.

Foto: Privat

Luleå2022-02-01 11:47

I nuläget finns en spolhall för tung trafik på företagets område på Storheden, men intresset för en automattvätt är stor, berättar Petrus Kohkoinen, servicemarknadschef för Wist last och buss i Luleå som tillhör den stora Persson invest koncernen som exempelvis Bilbolaget.

– Vi har haft en stor kundförfrågan på en automattvätt under flera års tid. Jag har undersökt saken sedan förra året och har bland annat besökt anläggningar i Stockholmstrakten och nu är det klart att bygga en. Det är en stor investering, säger han.

Den befintliga tvätthallen kommer användas för ändamålet, men det krävs en hel del arbete med installation av tvättutrustning samt övrigt arbete som exempelvis framdragning av kraft och grävning för tankar i mark.

Det finns någon enstaka automattvätt i Norrbotten. En finns också hos Wist last och buss i Umeå, berättar han.

– Med dagens miljökrav så tror jag att det är ganska välkommet då kunderna kan nyttja vår anläggning i stället för andra mindre miljövänliga alternativ, säger han och tillägger att den nya tvätten kommer hållas öppen dygnet runt för registrerande kunder.

– Den nya hallen, som också har möjlighet till manuell tvätt, är stor och rymmer både lastbil och vagn samtidigt. Tanken är att kunderna kan komma in och få den tvättad ganska fort i stället för att kunderna har en anställd som tvättar under längre tid.

Hallen är till för tunga fordon och andra fordonstyper. Den kan nyttjas av exempelvis husvagnsägare och andra som behöver en stor hall.

Petrus Kohkoinen hade egentligen velat ha tvätthallen färdig till våren, men tror att det blir till sommaren. En "anmälan av miljöfarlig verksamhet" har nu skickats in till Luleå kommun.

– Vi blir dock miljövänliga med det moderna reningssystemet i denna tvätt.

I nuläget befinner de sig i planerings- och anbudsstadiet.

– Det känns otroligt roligt att vi fått möjligheten att kunna erbjuda denna tjänst till våra kunder. Jag hoppas såklart på bra ruljangs då vi blir unika i Luleå med denna typ av tvätt, säger Petrus Kohkoinen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!