De satsar för att möta efterfrågan på kompetens

Lernia satsar i norra Sverige för att möta industrins nya efterfrågan på kompetens och öppnar kontor i Luleå.

Lernia storsatsar i norra Sverige för att möta industrins nya efterfrågan på kompetens och öppnar kontor i Luleå.

Lernia storsatsar i norra Sverige för att möta industrins nya efterfrågan på kompetens och öppnar kontor i Luleå.

Foto: Pressbild

Luleå2022-04-19 10:56

På grund av kompetensbehovet som uppstår i och med satsningarna i norra Sverige utökar Lernia sin verksamhet på flera platser med nya kontor och yrkeshögskoleutbildningar. Det skriver de i ett pressmeddelande.

– Den norrländska industrin med fokus på ett fossilfritt Sverige spelar en viktig roll för att klara klimatutmaningarna. Att många sektorer av samhället nu har fokus på det innebär nya arbetstillfällen, men också ekonomiskt tillväxt för regionerna. Därför är jag så stolt över att vi nu utökar vår verksamhet i norra Sverige för att tillgodose arbetsmarknadens behov och få människor i jobb, säger Jan Collin Saxer, regionchef för Lernia.

En av städerna som Lernia satsar särskilt på är Luleå, där man öppnar ett nytt kontor som erbjuder både bemanning och matchning. Även Piteå får ett nytt kontor med bemanning, matchning och utbildning. I Umeå och Skellefteå satsar de på flera nya yrkeshögskoleutbildningar inom bygg, träindustri, fordon och industriteknik.

– Om vi ska ha en chans att säkra upp den arbetskraft som behövs framåt är det extremt viktigt att vi utbildar, kompetensutvecklar och hjälper företagen att hitta rätt kompetens. Att ha en lokal närvaro är en nyckel i det och anledningen till våra stora satsningar i norra Sveige, säger Jan Collin Saxer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!