De har hopp om en fin sommar

LULEÅ. Luleåtjejen Ida Gabrielsson fyller 13 på fredag men firade redan i går med att ta sig vatten över huvudet.- Sommar är sol och bad, säger hon och skrattar efter årets första bad på First Camp i Karlsvik.

Oj vad skoj... Bobby Wikström-Karp, tre och ett halvt år, tycker att det är så himla kul i poolen, speciellt som pappa Anders Wikström finns med. För säkerhets skull...

Oj vad skoj... Bobby Wikström-Karp, tre och ett halvt år, tycker att det är så himla kul i poolen, speciellt som pappa Anders Wikström finns med. För säkerhets skull...

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2008-06-24 06:00
Den riktiga sommaren dröjer. Det var tänkt att det stora utomhusbadet i Karlsvik skulle ha slagit upp portarna i förra veckan men vädret var för dåligt.
Prognosen för den här veckan är inte heller lysande fast sol och bättre väder, dock inte så mycket varmare, utlovas av SMHI i slutet av veckan.
Avstängd åktradition
Detta hindrade dock inte Ida att tillsammans med systern och vännerna My Gabrielsson, 11, Julia Lindbäck, 11, och Alicia Näslund, 11, att besöka badet.
- Vi är med i samma gymnastikförening, ska vi stå på händerna i vattnet?
Jodå, flickorna visade sina färdigheter och hoppade dessutom glatt i från poolkanten.
Rutschkanan var dessvärre avstängd, annars en annan given åktradition för kvartetten i polen.
- Ha en bra sommar!
Carla Peruzzaro är platschef på First Camp, alltså både campingplatsen och badet. Hon berättar att rutschkanan förhoppningsvis ska vara åkbar inom de närmsta dagarna.
- Vi hade samma problem förra året. Fast det ska vara löst snart.
- Det är ungefär femti-femti.
Juli månad är annars den mest intensiva på camping och bad.
Carla Peruzzaro räknar med mellan 3 000 och 5 000 besökare på badet, naturligtvis beroende på vädret. Campingen var fullbokad hela juli förra året.
Barnkoncept
- Det räknar vi med att det blir i år också. Dessutom har det varit många norrmän tidigare än normalt. De har tydligen delat upp semestern i olika perioder i Norge.
First Camp satsar också på ett barnkoncept i sommar. Det är rymdfiguren Blïx som landar på campingen den 7 juli.
I konceptet ingår bland annat minidisko varje fredag och småstjärnorna på onsdag.
Trådlöst bredband, trubadurkvällar, nya djur vid Kolarens Café och visning av sommarens badmode är andra attraktioner.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om