När barnen flyttat bytte de huset mot etagefyran

Flytten från huset på Lerbäcken till etagevåningen på Malmstranden blev en nystart för Viktoria Salmi och Lars Andersson. ”Barnen har flyttat och det var dags för något nytt”, säger paret

Oavsett i vilket rum, eller vilken balkong, Lars och Viktoria befinner sig så omges de av vatten.

Oavsett i vilket rum, eller vilken balkong, Lars och Viktoria befinner sig så omges de av vatten.

Foto: Birgitta Lindvall Wiik/frilans

Luleå2022-07-14 11:02

Med sex meter i takhöjd var det ett projekt som stötte på problem när taklampan i vardagsrummet skulle upp. Men då riggade bostadsbolaget upp en byggställning i lägenheten.

– Det var bara att klättra upp och stoppa i lampsladden, skrattar Lars Andersson, 55, och konstaterar att bostadsbolaget Rawi överlag har bjudit på ett jättefint bemötande i samband med flytten till Malmstranden.

Han och hustrun Viktoria Salmi, 54, har bott i sitt nya hem i två månader och nu har alla möbler kommit på plats. I källarförrådet står flyttlådorna med saker som inte fick rymdes eller platsade.

– Vi har bott i samma hus på Lerbäcken i 24 år så det var en hel del att ta rätt på. Det blev många vändor med släpvagn till Risslan, och de som köpte vårt hus fick överta några av möblerna, säger Viktoria.

Hon och Lars ville ha en nystart på riktigt och har bland annat bytt ut hela möblemanget i vardagsrummet.

Det var inga problem att lämna huset de bott i under många år, för barnen var det lite mer känslosamt. Dottern Sanna, 21 och Petter, 26, som båda har flyttat till Umeå, har låtit tatuera in bilden av huset på sina armar.

– För oss var det viktigt att vårt nya hem hade extrarum när barnen hälsar på, därför ville vi ha en fyra, säger Lars och konstaterar att det inte gällde vilken fyra som helst, utan enbart just den bostad som de nu bor i.

Paret läste om byggplanerna på Malmstranden redan för två år sedan och anmälde intresse förra sommaren.

– Vi har sneglat på lägenheter närmare stan under ett tag och när Malmstranden dök upp var det endast den här etagefyran vi var intresserade av, men vi trodde nog inte att vi skulle få den. Vi tyckte att den här etagefyran hade finaste läget, och här finns dubbla balkonger och två stora badrum.

Lars och Viktoria blev jätteglada när de fick beskedet att de tilldelats etagefyran på fjärde och femte våningen och drog i gång försäljningen av sitt hus direkt.

Allt gick som på räls och Lars och Viktoria njuter av det bekymmerslösa lägenhetslivet.

–Vi har både stuga och båt, så vi har jobb så det räcker ändå. I lägenheten är allt nytt och fräscht.

Det bästa med lägenheten är läget – nära stan och med utsikt över vattnet från alla fönster. Balkongerna i olika väderstreck bjuder på sol från morgon till kväll och nedanför lägenheten finns en liten badstrand för den som vill ta sig ett dopp.

"Att vakna varje morgon till den här utsikten är fantastiskt", säger Viktoria.
"Att vakna varje morgon till den här utsikten är fantastiskt", säger Viktoria.
FAKTA

Familj: Lars Andersson, 56, divisionschef på Ahlsells, Viktoria Salmi, ärendestyrare på Vattenfall. Utflyttade barnen Petter, 26 och Sanna, 21.

Bor: I etagefyra på Malmstranden. Lägenheten på 98 kvadrat finns på våning fyra och fem och har två balkonger i olika väderstreck. Hyran ligger på cirka 15.000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!