Han var en av de som kommit för att visa sitt stöd för Ali Abbas, som Norrbottens Media berättade i en artikel. Själv har han uppehållstillstånd, men lider med de kamrater som har fått beslut om utvisning och med dem som fortfarande väntar på svar från Migrationsverket och de är många. Ett 20-tal personer slöt upp vid Gula paviljongen, där ljudnivån från de förbipasserande studentekipagen stundtals var hög.
– Det är verkligen en paradox, här har vi alla studenter som känner lycka över att ha gått ut gymnasiet. Och så har vi de här ungdomarna som har sökt in till gymnasiet och kanske inte får fortsätta. Sedan har vi dem som kanske aldrig hinner söka in, sade Lisa Högberg, lärare i gymnasiebyn i Luleå.
Hon beskriver hur hennes elever får kämpa, varje dag.
– Många får vänta väldigt länge på att få komma till Migrationsverket för sin första intervju. Det utsätts för en fruktansvärd press, ändå kämpar de för att ta sig till skolan varje dag.
– De är livrädda och vet inte vad som väntar dem. Alla som slår på tv:n kan ju se att det inte är säkert, varken i Irak eller i Afghanistan.
Några av ungdomarna som själva är ensamkommande från Afghanistan, nämner den senaste tidens terrordåd i bland annat huvudstaden Kabul.
Ali, som fortfarande inte har fått något beslut om sin asylansökan beskriver känslan av att leva i total ovisshet om framtiden.
– Det drabbar en människa hårt att vänta. Många av oss har fått vänta i nästan två år utan att få ett beslut.
Han berättar om vänner som har fått avslag på sin ansökan och som efter 18-årsdagen har tvingats lämna sitt boende, sina kompisar och även skolan när de har flyttats till andra kommuner.
En annan av ungdomarna, Mohammed, berättar om vänner som till slut inte har orkat och att de har försökt att ta livet av sig.
Mona Nykänen, som tillhör Centerpartiet i Luleå, är också engagerad i de ensamkommande ungdomarnas situation.
– Som motvikt till kalla, politiska beslut vill jag också lyfta fram all kärlek och allt engagemang som finns runt de ensamkommande. Jag önskar att fler svenskar öppnade sina hjärtan och lärde känna de här ungdomarna. Då skulle de bättre förstå vad det här handlar om.
Jonas Brännberg, gruppledare i Rättvisepartiet socialisterna i Luleå, fanns också på plats.
– Utvisningarna av de här ungdomarna är en av samhället beordrad tragedi. Och det sker helt i onödan, för de behövs här i Sverige.