Projektet startade förra året, och drivs med stöd av landstinget och Luleå kommun.
– Vi försöker samarbeta med alla lokala krafter i området, exempelvis PRO. Tanken är helt enkelt att få ut fler i rörelse, kanske speciellt såna som har svårt att ta sig ut själv.
Under tio veckor på hösten arrangerade föreningen promenadgrupper, där man vänt sig till boende inom Mjölkudden och Notviken. Varje tillfälle lockade mellan 20 och 40 deltagare, plus ledare från NIK.
– Vid varje tillfälle hade vi först en halvtimmes föreläsning om något aktuellt inom hälsa, som vårdcentralen höll i. Sedan promenerade vi, låt säga mellan 45 minuter och en timme, säger Börje Lööw.
Promenadgrupperna gör comeback i april, och tio veckor framåt.
Sedan flera år tillbaka arrangerar Notviken också motionsdans i Tunaskolan.
– Det är 15 tillfällen på våren och 15 på hösten. I snitt har vi nog 100 deltagare. Det är väldigt populärt.
Andra bitar i folkhälsoprojektet är sociala aktiviteter, som exempelvis att klubben bjuder in till lunch varje torsdag. Tillsammans med idrottens utbildningsförbund Sisu driver man även projektet "Alla platsar", som går ut på att undanröja ekonomiska hinder för att barn ska kunna börja i en idrott.
– Vi håller på att ta bort vissa avgifter och skänker även vissa introduktionspaket, som vi tidigare tog betalt för. Det är folkhälsa i högsta grad.
Notviken planerar också att införliva motionsträning i bassäng i projektet.
När NSD gästar kansliet är Lions på plats för att skänka hjärtstartare, såväl till Notviken som till Hindersöns hembygdsförening.
– Vi är oerhört tacksamma. Tanken är att vi ska ha den på Tunavallen, och flytta den till Tunaskolan när det är dans. För några år sedan dog det ju en kille i Piteå på fotbollsplanen (Victor Brännström, NSD:s anm.) så det här är mycket angeläget, säger Börje Lööw.
– Tunavallen är en stor mötesplats och Notvikens folkhälsoarbete är mycket lovvärt, säger Bengt Waara, Lions.
Notviken har nu tagit på sig att utbilda sina ledare i hjärt- och lungräddning.