Däckia lämnar plats för matbutik: "Ett superläge"

När Coop kommer till centrum drar Däckia till Storheden. Planerna har funnits i flera år, men nu blir de verklighet berättar Däckias chef Andreas Skanefors.

Däckias nuvarande lokaler är gamla och slitna. Men inom kort ska de rivas för att göra plats för Coops nya matbutik.

Däckias nuvarande lokaler är gamla och slitna. Men inom kort ska de rivas för att göra plats för Coops nya matbutik.

Foto: Thomas Lövgren

Luleå2024-10-10 10:17

Under torsdagen avslöjade Coop Norrbotten planerna på en ny storbutik med centrumnära läge. Det är tomten på Gammelstadsvägen som är granne med bland annat Max och OKQ8 där ett nytt "Stora Coop" ska uppföras. Men där huserar sedan 70-talet en däckverkstad som gått under många namn. Idag heter den Däckia och Andreas Skanefors är chef.

– Vi har varit på väg härifrån i flera år, men det har inte dykt upp rätt läge tidigare, säger han.

Men i vintras blev det klart att Däckia ska flytta till nya lokaler på Krossvägen/Makadamvägen på Storheden. I augusti, något försenat då planen var i maj, togs första spadtaget. 

– Vi vill flytta in efter midsommar nästa år, och jag hoppas att det blir så. För dröjer till augusti...ja då blir det problem, säger Skanefors och tänker på att höstmånaderna är högsäsong i däckbranschen.

undefined
Andreas Skanefors är chef på Däckia i Luleå.

När det är klart innebär det att hela Däckias verksamhet på Gammelstadsvägen och verksamheten de redan har på Storheden flyttar in under nytt tak.

Vad tänker du om att lämna tomten?

– Läget är oslagbart! Men det är kanske inte rätt att ha en sådan här verksamhet så centralt.

Och vad tänker du om de nya planerna med mataffär?

– Jag tror de får ett grymt läge och det är nog bra med lite konkurrens. De har ju inget stort så här nära stan idag, säger Andreas Skanefors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!