Årets show är den mest påkostade hittills. Nytt för i år är att samtliga nummer som tidigare har innehållit djur har plockats bort och ersatts av människor.
– Brazil Jack har alltid haft ett program med få djur. Det var inga problem att sluta med djur helt trots att många andra lade ner på grund av det. Vi följer med i utvecklingen och det har vi alltid gjort, säger Trolle Rhodin, cirkusens regissör och general manager.
Trolle Rhodin är en del av en cirkusfamilj som med anor som sträcker ända till år 1899 då hans farfarsfarsfarsfar Carl Rhodin, mer känd som Brazil Jack, förverkligade sin idé.
I dag klassas cirkusen som ett svenskt kulturarv. Att Trolle Rhodin skulle arbeta på cirkus fanns det aldrig något tvivel omkring.
– Jag vet inget annat liv. För oss är inte detta ett jobb, det är en livsstil och vi lever för att kulturen och konstformen ska leva vidare, säger Trolle Rhodin.
Drivkraften till att fortsätta med cirkusen Brazil Jack hittar Trolle Rhodin i det ständiga mötet med publiken.
– Det finns inga pengar att tjäna i den här branschen utan vi gör det för att vi brinner för konstformen. När vi står i manegen, när föreställningen är över och vi hör publikens jubel så är det allt. Det är det man jobbar för varje dag eftersom pengar och material inte betyder något, säger Trolle Rhodin.
På söndagen lämnade Cirkus Brazil Jack Luleå för att fortsätta sin turné genom Norrbotten med stopp i Gällivare, Kiruna, Jokkmokk, Älvsbyn och Arvidsjaur.