Carina Sammeli ny (S)kolpolitiker

(S) vill ha Carina Sammeli som ny ordförande i barn - och utbildningsnämnden om de vinner valet. Med tidigare erfarenhet som skolpolitiker är hon beredd att ta sig an uppdraget.– Det blir en lagom utmaning, säger Sammeli.

Ja. Carina Sammeli tackar ja till uppdraget som ordförande i barn- och utbildningsnämnden om (S) vinner valet.

Ja. Carina Sammeli tackar ja till uppdraget som ordförande i barn- och utbildningsnämnden om (S) vinner valet.

Foto: Socialdemokraterna

Luleå2014-08-12 22:03

Carina Sammeli är sjunde namn på fullmäktige listan i Luleå kommun. Sedan ett år tillbaka sitter hon som ersättare i barn - och utbildningsnämnden men kan tänka sig att ta sig an uppdraget som ordförande i nämnden.

– Först ska vi vinna valet och efter det blir det i så fall en intern process men får jag chansen tackar jag ja, säger Carina Sammeli.

Hon har varit aktiv inom partiet i 14 år och har tidigare varit skolpolitiker i Karlstad. En av de största utmaningarna för skolan i kommunen är enligt Sammeli att skapa arbetsro för lärarna.

– Vi måste få lugn och ro för lärarna att ta tag i sitt uppdrag som är att lära ut. Det har skett mycket förändringar med ny skollag och lärarna behöver arbetsro i skolan. Eleverna behöver det med men det är även viktigt för de som jobbar i skolan, säger Sammeli.

I (S) valprogram lovar de en investering i förskolan och Sammeli menar att det borde upprättas en skolplan med en utvecklad pedagogisk verksamhet även där. Hon tycker framför allt att matematik är ett ämne som måste introduceras till barnen i tidig ålder.

– Vi måste starta tidigare med att få eleverna att klara av skolan och det måste vara tidiga insatser för de som inte hänger med. Det sker mycket i förskolan och som förälder är det också viktigt att få insyn i förskolan som en lärande miljö, säger Sammeli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om