Det numera nedlagda sågverket och hyvleriet har funnits i Ängesbyn ett par mil utanför Luleå sedan slutet av 1960-talet, men de första tre decennierna under namnet Bröderna Ericssons såg och hyvleri.
Några hundra meter därifrån, i änden av en smal väg av sprucken asfalt, står det gula trähuset som - än så länge - utgör Ängesbysågens kontor och butik. Innanför dörren är flera hyllor redan halvtomma, men än finns det gott om skruv.
En tavla på väggen visar sågverket som det såg ut en gång i tiden, en annan bygghandeln i modern tid.
Namnet Ängesbysågen AB kom till när nuvarande ägaren Håkan Nilsson, 60, tog över den 1 november 1999. Men efter 22 år av en mängd olika byggprojekt, och driften av något idag så ovanligt som en bygghandel på landsbygden, tänker han packa ihop.
– Jag fyller 61 år och har väl haft funderingar på att gå i pension. Det är grabben som driver det här nu men han tycker att det blir för mycket helt enkelt. Det är lite vemodigt men han vill göra något annat och jag stöttar honom till 110 procent, säger Håkan Nilsson, som numera mest gör "roliga" saker som att köra lastbil och traktor medan sonen Niklas Nilsson, 32, sköter driften.
Byggföretagets årsomsättning har de senaste åren ökat stadigt till att ligga på runt 27 miljoner kronor idag. Men samtidigt har vinsterna blivit ganska blygsamma, några hundratusen kronor, och på nedåtgående.
Håkan Nilsson berättar att antalet anställda vid nyår sänktes från 13 till nio personer och att arbetet med att driva företaget blivit alltmer betungande. Utöver Håkan och Niklas Nilsson är det alltså sju jobb som försvinner med nedläggningen.
I vart fall ska kunderna som beställt ett byggprojekt inte vara oroliga, uppdragen Ängesbysågen redan tagit sig an ska slutföras innan de tackar för sig.
– De byggnationer vi har tagit på oss fram till hösten ska vi fullfölja. Jag kommer förmodligen ha kvar fastigheten, men byggnation och försäljning kommer vi fasa ut så det kan ta ett år innan vi har blivit av med lagret, säger Håkan Nilsson.
Han har låtit värdera företaget inför en eventuell försäljning, men beslutet blir att behålla fastigheten tillsvidare och sälja inkråmet. Det geografiska läget är inte helt optimalt för en byggvaruhandel år 2021, men på sikt kanske någon annan verksamhet kan flytta in.