Bron är stängd

I tisdags stängdes Bergnäsbron i Luleå. Reparationer av broklaffarna gör att bron stängs natttid och de flesta passerande verkar ha uppfattat avstäningen.
– Men det kom några och gjorde en arg vändning och drog iväg, säger Rolf Lundgren på Vägsäk.

Foto:

Luleå2013-08-06 22:09

Thomas Larsson är platschef på BDX, som är entreprenören som utför arbetet åt Vägverket, han tror att budskapet har gått fram.

– Det här har varit mycket om det här i tv, tidningar och radio och vi har skyltat om vad som gäller. Men säkert kommer några som inte har sett det och tvingas vända.

NSD var på plats när avstängningen trädde i kraft och kan intyga att det var just så. De flesta verkar ha valt en annan väg, men när Rolf Lundgren och hans kollegor satte upp skylten som visade vad som gällde, gjorde ett par bilar en vändning och drog iväg så däcken skrek.

– Man måste ha hört om det här? Man har kunnat läsa om det och vi satte ut skyltar redan förra tisdagen, säger Lundgren.

Gång- och cykelväg öppen

Bergnäsbron leder till Luleå Airport och det kan innebära att bilister med bråttom till en flygavgång får sig en obehaglig överraskning.

– Flygbussar och taxi vet det här och tar det i beaktning. SOS- och trafikcentralen likaså. LLT kontaktade oss tidigt för att ställa om sina turer, så det ska inte vara några problem, säger Thomas Larsson.

Vad är det ni gör på bron ikväll?

– Vi stänger den för att täcka över bron. Det är känsliga ämnen vi jobbar med när vi ska bort beläggningen från broklaffarna. Att vi stänger såpass länge som mellan 6-14 augusti beror på att det är långa torktider. Avstängningen handlar också om arbetsmiljön för de arbetande, det blir smalt när ett körfält är avstängt.

Dagtid kommer det att bli enkelfiligt och vilken sida som får köra regleras med trafikljus.

– Gång- och cykelväg är öppen dygnet runt. Så folk kommer kunna ta sig till och från krogen, säger Thomas Larsson.

Bergnäsbrons öppettider

Dagtid är Bergnäsbron öppen i ett körfält åt gången.

Mellan 21.00 och 05.00 är bron helt stängd.

Gång- och cykelvägen är öppen dygnet runt.

Avstängningen görs för att de öppningsbara klaffarna på bron en längre tid har lidit av att asfalten har nötts bort och plåtarna har kommit fram. Vid blöta har det inneburit halka och en olycksrisk. Beläggningen sk nu göras tjockare och mer slitstark.

Arbetet pågår till den 14 augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om