Brolles tapas-mål: "Finnas i tio städer"

Sent i sommar ska restaurangen vara klar för att ta emot gäster som vill njuta av spanska delikatesser – både i mat och dryckesväg. "Kvalitetsråvaror är viktigast", säger kökschefen Joakim Olausson.

Fyra av fem. Joakim Olausson, Simon Wanler, Kjell "Brolle" Wallmark och Hans Wanler blev alla kära i lokalerna där Luleåborna kommer att kunna njuta av tapas så småningom.

Fyra av fem. Joakim Olausson, Simon Wanler, Kjell "Brolle" Wallmark och Hans Wanler blev alla kära i lokalerna där Luleåborna kommer att kunna njuta av tapas så småningom.

Foto: Göran Ström

Luleå2015-04-29 18:27

NSD kunde i går berätta om den nya tapasrestaurangen som artisten Kjell "Brolle" Wallmark engagerat sig i.

På onsdagen var fyra av de fem herrarna bakom konceptet på plats i Luleå för att prata om sin franchisekedja, där Luleå blir nummer ett.

– Om fem år vill vi finnas i tio städer av Luleås storlek, säger vd Simon Wanler.

Än återstår dock att få i ordning lokalerna i Luleå. Dessutom behövs personal.

Kökschefen plus en till är klara, resten ska man annonsera efter i sommar.

– Vi andra har för mycket för oss. När Jocke blev klar löste det sig, säger han om varför man slog till just nu – trots att drömmen om att starta funnits i deras tankar i många år.

– Det här blir flaggskeppsrestaurangen, en renodlad tapasrestaurang, säger Wanler och tillägger att det givetvis kommer att finnas en och annan varmrätt också.

Enligt honom är det personalen i köket som har ansvaret för att ändra på menyn. Men att det alltid kommer att finnas ett antal fasta tapasrätter.

– Det här blir nytt för mig, säger kökschefen Joakim Olausson som närmast kommer från cafébranschen i Umeå.

Ingen av herrarna verkar tveka om att konceptet ska gå hem. Och Simon Wanler säger att restauranger numera ligger nära andra kända matställen.

– Vi hoppas hamna i toppskitet. Nivån har gått upp i Luleå.

Kjell "Brolle" Wallmark hoppas att restaurangen ska bjuda på en behaglig stämning.

– Vi kanske kommer till Boden senare...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om